Translate

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Πως ενα συνθημα μπορει να εχει τοση δυναμη που να κινει και να αντιπροσωπευει τοσες γεννιες και τοσους πολλους ανθρωπους ..απο τοτε μεχρι σημερα..δεν εχασε τιποτα απο την δυναμικη του..παραμενει επικαιρο και το κυριο αιτημα του λαου και τοτε και σημερα .
Οτι ειναι αληθινο δεν σβηνεται και δεν χανεται ποτε . Μπορει ν'αναγνωστει σε πολλα διαφορετικα επιπεδα γιατι ανταποκρινεται και αγγιζει τις βαθυτερες αναγκες και αναζητησεις των ανθρωπων .Αληθινες και διαχρονικες αξιες που ποτε δεν χανονται, παραμενουν σιωπηλες σε μια γωνια μεχρι να τις ανασυρει στην επιφανεια καποιος.
Η προσπαθεια και ο αγωνας του τοτε πολυτεχνειου εδωσε το συνθημα και ορισε την αρχη του αγωνα , η μαλλον συνεχισε την επανασταση απο κει που την ειχαν αφησει οι προηγουμενοι.
Το 1821 το συνθημα ηταν "ελευθερια η θανατος" 1940 το συνθημα ηταν "οχι" στη χουντα του χιτλερ, μια χουντα που αλλαξε προσωπο κι εγκατασταθηκε στη χωρα το 1967 για να οδηγηθουμε στο 1973 με το συνθημα "ψωμι-παιδεια -ελευθερια" .
Οι αγωνες συνεχιζονται απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα με κοινο αιτημα παντα την ελευθερια, αυτο ειναι το πολυποθητο ζητουμενο των λαων και ιδιαιτερα του δικου μας λαου.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ = ελευσις θειας ροης , να ερθει δηλαδη η ενεργεια του θεου στη γη , αυτο ειναι το κυριο αιτουμενο . η θεια ενεργεια που μας επιτρεπει να ειμαστε, αυτο που θελουμε να ειμαστε, αυτο που "ειναι" να ειμαστε.
Να αναπτυχθει και να φανερωθει το "θεικο ειναι " που φερουμε μεσα μας , η θεικη μας υποσταση που θρεφεται και δυναμωνει με την ελευθερια .
Δεν ειναι δυνατον να αναπτυχθει διαφορετικα παρα μονο με ελευθερια , με ελευθερη βουληση κι επιλογη, οτι δεσμευει μας απομακρυνει, οτι μας ελευθερωνει μας φερνει πιο κοντα στον πυρηνα μας, στο ειναι μας.
Χωρις ελευθερια δεν μπορει να υπαρξει αγαπη κι οτι θεικο υπαρχει μεσα μας δεν μπορει να εκδηλωθει .
Η ελευθερια ειναι η απαραιτητη προυποθεση η βασικη προδιαγραφη, που θα θρεψει το χωραφι μας,τον εαυτο μας, ωστε να καλλιεργησουμε και να αναπτυξουμε τις θεικες μας αρετες.
Τοτε ολα θα ειναι στη θεση τους, ως παιδια ολοι και γεννηματα της θεικης αυτης ενεργειας θα γνωριζουμε και θα εχουμε την επιγνωση να ειμαστε εκει που χρειαζεται να ειμαστε , ο καθενας στη θεση του , στο ρολο του, στην αποστολη του , στον εαυτο του , χωρις να βαλει ο ενας τον αλλον .
Το σημαντικο μηνυμα λοιπον που κρυβει αυτο το συνθημα ειναι μεγαλειωδες και δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι κινει και αφυπνιζει συνειδησεις.
Κι αν το πολυτεχνειο τοτε ηταν στημενο, κι αν ολα τα συνομοσιολογικα σεναρια ισχυουν , το συνθημα του ειναι τοσο δυνατο που δεν σβηνεται απο τις ψυχες των ανθρωπων.
Αυτο ειναι αρκετο, αυτο ειναι ολα.

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ =" Η τροφη της σκεψης που καλλιεργει και ανυψωνει το πνευμα και οδηγει στην ελευθερια"

ΕΙΘΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! ΕΔΩ ΚΑΜΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ..ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου