Translate

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

"Δυο πηγές δημιουργίας"

       


       Η γη αλλάζει και μαζί της κι εμείς.
       Οι πόλοι της μετατοπίζονται και μαζί της και οι δικοί μας.
       Το φως στον πλανήτη για χιλιάδες χρόνια ήταν περιορισμένο λόγω της απομάκρυνσης της γης απο την πηγή του.
       Για χιλιάδες χρόνια επικρατούσε το σκότος , το φως ήταν ελάχιστο.
      Η κυριαρχία του σκότους ήταν δεδομένη . Αυτό τώρα αλλάζει. Η εισροή των φωτονίων αλλάζει τη ζωή στον πλανήτη και τα δεδομένα της. Αναπόφευκτα λοιπόν θα αλλάξουν και οι άνθρωποι και ή θα συμπορευτούν με τα νέα δεδομένα ή θα αποχωρήσουν για άλλους πλανήτες συμβατούς με την παλιά ενέργεια . Ο πλανήτης γη πλέον είναι πεμπτοδιάστατος και μόνο εξελιγμένες ψυχές αυτού του επιπέδου θα μπορούν να εισέρχονται. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται αυτή την αλλαγή , όσοι ακόμα αντιλαμβάνονται και κινούνται σε τρείς διαστάσεις δεν θα μπορούν να επιβιώσουν σ'αυτόν τον πλανήτη. 
      Δεν υπάρχει κανένας λόγος για επανάσταση όπως την γνωρίζαμε , όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
      Επανάσταση καλείται η νέα στάση του ανθρώπου ,η αλλαγή που συντελείται εντός του. Ο κόσμος μετακινείται μέσα του όπως ακριβώς μετακινείται και ο πλανήτης . Αλλάζει το κέντρο του και μετατοπίζεται , εναρμονίζεται ο νους με την καρδιά. 
      Η πηγή που οι άνθρωποι ήταν συνδεδεμένοι και λάμβαναν ενέργεια και την αποκαλούσαν "Θεό" αποκαλύπτεται . Οι άνθρωποι καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τη σημασία της, να θυμηθούν, να συνθέσουν, να συνειδητοποιήσουν τις διαφορές και τις ομοιότητες , να διαχωριστούν και να επανασυνδεθούν με τη νέα πηγή του φωτός αλλά και την πρωταρχική όλων.
      Είναι ο νέος ήλιος που στέλνει την ενέργεια του πλεον πιο έντονα στη γη και τα αλλάζει όλα. 
      Η ψυχρή ενέργεια των φωτονίων ενισχύει την ψυχή , συνθέτει και συνδέει τον εσωτερικό εαυτό των ανθρώπων αλλά και των ζώων . Η σύνδεση πλέον γίνεται μέσω της ψυχής, μέσω της ουσίας κι όχι μέσω της εικόνας και της ομοίωσης, δηλαδή της μίμησης,  όπως γνωρίζαμε. Η πρωταρχική πηγή των ανθρώπων αλλά και όλων των έμβιων όντων είναι η ουσία της ψυχής τους. Αυτή καλείται ως "νέα ενέργεια" κι αυτή είναι η ενέργεια των φωτονίων, που περιέχουν  το σωματίδιο του Θεού που προσπαθούν να ερμηνεύσουν οι επιστήμονες . Αυτή είναι η μέγιστη επαναστατική πράξη και αλλαγή που συμβαίνει στον πλανήτη.
    Ανόρθωση ψυχής, Ανάταση και Ανάσταση, οι νέες έννοιες που προσδιορίζουν την μετάβαση , την μεταμόρφωση και μετουσίωση του ανθρώπου. Αυτές είναι οι νέες ιδιότητες του  ανθρώπου που μπαίνουν σε εφαρμογή που ξυπνάνε και δημιουργούν μια νέα αντίληψη και συνείδηση στον πλανήτη. Ο άνθρωπος καλείται να ενεργεί σαν μετασχηματιστής ενεργειών ως μετουσιωτής και ως μεταμορφωτής . Αυτοί οι άνθρωποι καλούνται συνειδητοί και φωτισμένοι. Οσοι αναγνωρίζουν ότι έχουν δυνατότητα να μετατρέπουν τις ενέργειες που λαμβάνουν και να τις μετουσιώνουν σε άλλες. 
Μπορεί να λαμβάνουν αρνητική ενέργεια αλλά δεν την διαχέουν , την κρατούν μέσα τους μέχρι να μεταμορφωθεί και μετουσιωθεί  εκπορεύοντας τες και διαχέοντας τες  με δημιουργικό και θετικό τρόπο.
     Γίνονται οι κοινωνοί δηλαδή ενός νέου τρόπου συμπεριφοράς , αντίληψης και συνείδησης . Γίνονται Άνθρωποι με Α κεφαλαίο. 
     Φωτισμένοι καλούνται οι άνθρωποι που εκπορεύουν και διαχέουν φως, το φως της ψυχής τους .Δεν αντιδρούν , δεν εμπλέκονται σε συγκρούσεις και διαμάχες παρά περιμένουν υπομονετικά και καρτερικά να συμβεί μέσα τους η ένωση  , ενώνουν πρώτα μέσα τους τα αντιθετικά μέρη , θεραπεύουν τους διχασμένους  εαυτούς τους , μετατοπίζουν τη σκέψη απο τον νου στην καρδιά , εξισορροπούν τα κέντρα τους και κινούνται με σεβασμό κι ευγένεια προς όλους, εναρμονισμένοι με όλα και όλους , με τον ουρανό και τη γη, με το σύμπαν και τη πηγή τους. Βλέπουν και διακρίνουν και τις δύο πηγές ,αναγνωρίζοντας τη σημασία και των δύο κι εναρμονίζονται μαζί τους. 
      Ο Νέος Άνθρωπος   καταργεί τις   έννοιες καλού- κακού και όλες οι αντιθετικές σημασίες και μαθαίνει να κινείται συνδεόμενος με την Ανώτερη πηγή όλων . Την αληθινή και μοναδική πηγή της Αγάπης και της ενότητας. Αποδέχεται και αναγνωρίζει ως υπέρτατο νόμο, το νόμο της δημιουργίας που είναι η Αγάπη και υπακούει μόνο σ΄αυτόν, έτσι συνδέεται και είναι εναρμονισμένος με την πηγή του. 
     Η μετάβαση απο τη μια πηγή στην άλλη , η αποσύνδεση απο την μια πηγή και η σύνδεση  στην άλλη γίνεται δύσκολα και είναι επίπονη πολλές φορές. 
     Αποκόβεσαι , βιώνεις ένα θάνατο, αιωρείσαι στο κενό μέχρι να ξαναγεννηθείς και να επανασυνδεθείς με τη νέα σου πηγή , που θα σε βοηθήσει να συνθέσεις  τη νέα σου υπόσταση , τη νέα σου ψυχή και το νέο σου πνεύμα. Θα έχεις πλέον έναν καινούργιο εαυτό , τον συνειδητό εαυτό σου και μια νέα ευκαιρία.
     Σ' αυτό το μεσοδιάστημα της μετάβασης συμβαίνουν όλες οι δοκιμασίες , οι επαναπροσδιορισμοί και λαμβάνεις νέες επιγνώσεις. Και μπορεί να αντιλαμβανόμαστε την αλλαγή και την μετατόπιση αυτή ως τραγική κι επίπονη κι ο αποχωρισμός να γίνεται δραματικός και δύσκολος είναι όμως απαραίτητος γιατι μέσω αυτού του τρόπου απελευθερωνόμαστε . Απελευθερώνουμε όλες τις ενέργειες που μας κρατούσαν δέσμιους , όλες τις αρνητικές μας πλευρές και τα συναισθήματα που είχαμε δημιουργήσει όλα αυτά χρόνια του περιορισμού. 
    Αποκοβόμαστε απο τον παλιό και γνώριμο κόσμο , τον κόσμο που είχαμε συνηθίσει για να ανακαλύψουμε , να θυμηθούμε , να επανασυνδεθούμε με τον ακόμα παλαιότερο, αρχέγονο και αρχέτυπο κόσμο της ψυχής που μας δημιούργησε , δημιουργώντας ένα νέο κόσμο εδω στη γη.
   Οχι κατ' εικόνα και ομοίωση πλέον αλλά κατ΄ ουσίαν...
Αυτές είναι οι δύο πηγές δημιουργίας που χρειάζεται να αναγνωριστούν και να επαναπροσδιοριστούν.
    Η κατ΄εικόνα και ομοίωση πηγή μας που αφορά στην ύλη μας και η κατ΄ουσίαν , η ομοούσια με την πηγή μας που αφορά στην ψυχή μας.
    Πανάρχαιος ο αγώνας αλλεπάληλες οι μάχες, όμως ακόμα άγνωστες στους περισσότερους. Πάντα η ύλη είχε κι έχει πολλούς τρόπους να μας μπερδεύει. Ο" Θεός" της αρνείται να υποταχτεί στην πηγή που κι εκείνον τον δημιούργησε , είναι της ύλης το φανερό που την κάνει προσωρινά και προσκαιρα πιο δυνατή , πιο αποδεκτή , πιο εύκολα αναγνωρίσιμη.
   Κι ενώ η ύλη μάχεται την ψυχή που την γέννησε , η ψυχή απλώς περιμένει, συγχωρεί  κι ενίοτε φεύγει, απομακρύνεται  μέχρι οι συνθήκες να αλλάξουν, μέχρι η ύλη να την αναζητήσει να την καλέσει και να της ζητήσει να ενωθεί μαζί της ,να της επιτρέψει να την οδηγήσει , σ΄ένα δρόμο που μόνο οι ψυχές γνωρίζουν ,στο δρόμο της λύτρωσης , της απελευθέρωσης και της αγάπης.
   Είμαστε όλοι παιδιά της ίδιας πηγής , γεννήματα και δημιουργήματα της ίδιας μήτρας , μόνο που για κάποιους ο κύκλος της δημιουργίας είναι μικρότερος και για άλλους μεγαλύτερος, για κάποιους τα όρια είναι μικρότερα και για άλλους μεγαλύτερα, άλλοι αρκούνται να ανήκουν και να πιστεύουν μια ειδωλική πηγή , κι αλλοι δεν ικανοποιούνται και αναζητούν  μια άλλη πιο  αληθινή ...
  Άλλωστε το σύμπαν είναι απέραντο κι έχει τα πάντα , όλες τις διαβαθμίσεις κι όλες τις εκφάνσεις της δημιουργίας  ...και μόνο εσύ γνωρίζεις μέχρι που θέλεις να φτάσεις...απο που ήρθες και που θέλεις να πας...
  Μόνο εσύ μπορείς να γνωρίσεις ποιά είναι η πηγή σου και μόνο σε σένα , η ψυχή σου αν της το επιτρέψεις θα σου αποκαλύψει αυτή την αλήθεια.
Καλό δρόμο....
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου