Translate

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

"Ιησούς ο Άνθρωπος εντός μας "

Διάλεξαν τον χειρότερο τρόπο για να τον θανατώσουν μα εκείνος άντεξε όλα τους τα βασανιστήρια και είχε μάλιστα και το κουράγιο να πει ...





" Πατέρα συγχώρεσέ τους , δεν ξέρουν τι κάνουν"
Αυτό είναι το μεγαλείο του Ανθρώπου με Α κεφαλαίο γιατί άνθρωπος ήταν .
Ένας Άνθρωπος που έδειξε με το λόγο του και τα έργα του ποιές είναι οι δυνατότητες του ανθρώπου και που μπορεί να φτάσει όταν ενεργεί , με αλήθεια, αγάπη και εμπιστοσύνη.
"Εγώ είμαι η οδός της αγάπης ," είχε πει , δηλαδή της απελευθέρωσής σας...
"Ακολουθήστε με και θα βρείτε το δρόμο προς τον εαυτό σας, θα είμαι πάντα μαζί σας και θα καθοδηγώ τις καρδιές σας."
 "Δεν έκανε πλύση εγκεφάλου, κανενός τύπου χειραγώγηση, κατήχηση , ούτε και προσηλυτισμό .
Μιλούσε στις καρδιές των ανθρώπων , άγγιζε το μέσα τους 
( σε όσους είχαν ) τους ξεσήκωνε , τους άλλαζε τον τρόπο που είχαν μάθει να σκέφτονται , τους ελευθέρωνε απο τους φόβους και απο τις ανασφάλειες τους, απο τα πάθη και τις αδυναμίες τους. 
Ανοιγαν οι καρδιές τους , βίωναν τι είναι η αγάπη , άρχισαν να βλέπουν καθαρά και να αποκτούν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους . 
Εκείνος τους έλεγε, 
"Θα είμαι πάντα δίπλα σας, είμαστε αδέρφια, ανήκουμε στην ίδια πηγή, ερχόμαστε απο τον ίδιο πατέρα , είστε φίλοι μου , δεν είστε δούλοι μου, δεν σας ζητώ να με ακολουθήσετε γιατί είμαι ανώτερός σας, αλλά επειδή μας κινεί και μας ενώνει ο ίδιος σκοπός, η ίδια αγάπη , η ίδια ουσία." 
Με την Ανάστασή του δε κατέλυσε και τον μεγαλύτερό τους φόβο. Τον φόβο του θανάτου . Τους έδειξε ότι δεν υπάρχει τέλος κι ότι η ψυχή συνεχίζει να ζει και πέρα απο δω, απο τη γήινη διάσταση. 
Ήταν τόσο μεγάλη η κινητοποίηση που συνέβη στις ψυχές όσων των είδαν, τον άκουσαν και τον πίστεψαν , που επειδή έπαψαν να φοβούνται τον θάνατο , έπαψαν να είναι και χειραγωγήσιμοι και ήταν πρόθυμοι να δώσουν ακόμα και τη ζωή τους αν χρειαζόταν για την πίστη τους και για όσα είχαν οι ίδιοι βιώσει. 
Γιατί η αλήθεια του Ιησού είναι βίωμα , ούτε λόγια ούτε πράξεις, και ή το ζεις ή δεν το ζεις .
 Αυτή η εμπειρία είναι που προκαλεί την εσωτερική σου αλλαγή και σιγά σιγά σε ωθεί να δημιουργήσεις έναν άλλο τρόπο ζωής. Πιο συνειδητό , πιο μεστό, πιο ουσιαστικό.
Θα μπορούσαμε να πούμε σήμερα, ότι ήταν ένα ψυχικό κίνημα , ένα ρεύμα ανάτασης και ενδυνάμωσης των καταπιεσμένων και βασανισμένων ανθρώπων, μια εσωτερική επανάσταση που αντί να σταματήσει με τον θάνατο του όλο και δυνάμωνε. 
Για αιώνες μετά χιλιάδες άνθρωποι διώχτηκαν , βασανίστηκαν και θανατώθηκαν υπερασπιζόμενοι τον νέο τρόπο σκέψης τους και τον νέο τρόπο ζωής τους. Είχαν δημιουργήσει κοινότητες που λεγόταν αγάπες , ζούσαν με αλληλεγγύη μεταξύ τους και επικρατούσε η έννοια της κοινοκτημοσύνης και της ανιδιοτέλειας. 
Οι εξουσίες της εποχής αφού χρησιμοποίησαν όλους τους τρόπους για να καταστείλουν και να εξοντώσουν αυτό το κίνημα γιατί περι αυτού επρόκειτο , μπόρεσαν τελικά να το ελέγξουν και να το χειραγωγήσουν κάνοντας το θρησκεία. 
Τον έκαναν Θεό , δηλαδή , τον ανέβασαν ψηλά σ΄ένα βάθρο για να μην μπορούν οι άνθρωποι εύκολα να τον βρουν για να μην μπορούν να ταυτιστούν μαζί του . 
Κόβοντας και ράβοντας τις μαρτυρίες και τις γραφές στα μέτρα τους σιγά σιγά διαστρέβλωσαν το μήνυμά του και το έφεραν στα μέτρα τους.
Σήμερα 2018 χρόνια μετά υπάρχει μεγάλη σύγχιση σχετικά με το ποιός ήταν , τι είπε και τι έκανε...
Πολλοί αναρωτιούνται αν υπήρξε πραγματικά ,όσο για το πως γίνεται κάποιος άνθρωπος που δεν υπήρξε ποτέ να συγκινεί ακόμα ,μετά απο τόσα χρόνια , τις καρδιές των ανθρώπων, αν τους ρωτήσεις δεν ξέρουν να σου πουν...

" Κύριε συγχώρεσέ τους δεν ξέρουν όχι μόνο τι κάνουν , αλλά και τι χάνουν , όσοι έχουν επιλέξει να ζουν μακριά σου "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου