Translate

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

" Πτώχευση και συμφωνία , χρέος και ελευθερία "

Η ελληνική κυβέρνηση εξαντλεί τα περιθώρια συμβιβασμού και καλών προθέσεων απέναντι στους εταίρους της και συνεχώς λαμβάνει αρνητικές απαντήσεις απο την Γερμανία .
Αρχίζει να μοιάζει αυτή η προσπάθεια σαν να παρακαλάμε να μας δεχτούν σαν ομότιμους εταίρους σε μια πουλημένη Ευρώπη όπου η δημοκρατία έχει αποχωρήσει προ πολλού και την θέση της έχει καταλάβει η  ολιγαρχία των ισχυρών και των συμφερόντων τους.
Η ελληνική πλευρά προσπαθεί να εισακουστεί , να γίνει η φωνή της δημοκρατίας και του δίκαιου στην Ευρώπη αναζητώντας συμμαχίες οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες κι όσες υπάρχουν είναι αδύναμες , χωρίς ισχυρό λόγο , γιατί απλούστατα όλοι οι σημερινοί εταίροι έχουν αποδεχτεί και υποταχτεί στην πολιτική της λιτότητας των ολιγαρχιών και των γερμανικών συμφερόντων   .
Το παιχνίδι είναι στημένο κι αυτό το γνωρίζαμε, το παιχνίδι είναι πουλημένο κι αυτό επίσης το γνωρίζουμε , γέρνει δε φανερά και ξεδιάντροπα προς την κατεύθυνση της υποχώρησης της Ελλάδας και της υποταγής του λαού της .
Τα μνημόνια και η δανειακή σύμβαση που έχουν υπογραφεί είχαν σαν σκοπό αυτή την υποταγή και την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους δανειστές της κι εταίρους .
Και λίγο πολύ αυτά τα γνωρίζαμε όπως επίσης αναγνωρίζουμε την πολύ δύσκολη θέση της χώρας που καλείται να κινηθεί ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες . Από τη μια η ανθρωπιστική κρίση στο εσωτερικό της  χώρας που έχει φτάσει σε οριακά σημεία και αφήνει ελάχιστα περιθώρια ανοχής και αντοχής και από την άλλη τα οικονομικά συμφέροντα των εταίρων και οι απαιτήσεις τους και η αδιάλλακτη στάση της Γερμανίας  δεν αφήνουν περιθώρια γεφύρωσης του χάσματος.
Μιλάμε αυτή τη στιγμή για δύο κόσμους εντελώς διαφορετικούς που δεν μπορούν να γεφυρωθούν παρά μόνο να χωριστούν και να επαννενωθούν με νέα δεδομένα κάποια στιγμή στο μέλλον.
Τα δακυβεύματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά , δημοκρατία, αξιοπρέπεια, ισοτιμία ,αλλαγή πολιτικής κατά της λιτότητας , δεν συναντώνται πουθενά με τα διακυβεύματα που θέτει η Γερμανία που εκφράζει αυτή τη στιγμή την πλειοψηφία των ηγετών της Ευρώπης που δεν είναι άλλα απο τα οικονομικά τους συμφέροντα .
Κι ενώ η ελληνική πλευρά ζητά μια πολιτική διευθέτηση του θέματος της κρίσης που αφορά όλους τους λαούς  της Ευρώπης , η άλλη πλευρά συζητά μόνο τις οικονομικές λύσεις που θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα της. Πως μπορούν λοιπόν να γεφυρωθούν αυτοί οι δύο κόσμοι όταν δεν έχουν καν κοινό πεδίο σκέψης ?
Η κυβέρνηση καλείται να κινηθεί ανάμεσα σ΄αυτές τις αντιθέσεις και να βρει λύση στα αδιέξοδα που δημιουργούν . Στην ουσία καλείται να ανοίξει ένα νέο δρόμο , να δημιουργήσει ένα δημοκρατικό δρόμο που έχει πάψει να υπάρχει στο Ευρωπαικό πεδίο , ένα δρόμο που ενώνει και τις δύο αντίθετες πλευρές και πολιτικές. Κι αυτό το εγχείρημα  είναι πραγματικά ιδεώδες αν επιτευχθεί ,  μόνο που για να ενωθούν τα αντίθετα χρειάζεται να δημιουργηθεί μια κοινή βάση , ένα κοινό πεδίο όπου θα συμβούν οι όποιες αλχημείες και αλλαγές. Αυτό το κοινό πεδίο θα έπρεπε να είναι οι λαοί , οι άνθρωποι δηλαδή, η προσέγγιση στο θέμα και στις διαφορές μέσω της ανθρωπιστικής διάστασης του προβλήματος που έχει θέσει η ελληνική πλευρά αλλά δεν φάνηκε να συγκίνησε την άλλη πλευρά.
Ο άλλος κοινός τόπος θα μπορούσε να είναι οι λαοί των χωρών που κι αυτό το επιχείρημα το χρησιμοποίησε η ελληνική πλευρά κι ενω κινητοποιήθηκαν σε πρωτοφανείς διαδηλώσεις υπερ της , πάλι δεν συγκινήθηκαν οι ηγεσίες τους, ούτε αυτό φάνηκε αρκετό ώστε να υποχωρήσουν απο τις θέσεις τους.
Παραμένουν αυστηρά αδιάλλακτοι και αμετακίνητοι στη θέση τους  που δεν είναι άλλη απο το να εξαναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει το πρόγραμμα του μνημονίου και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία ώστε να το νομιμοποιήσουν πλήρως και με αυτόν τον τρόπο να παραχωρήσουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της χώρας στους δανειστές της. Τα μνημόνια έχουν υπογραφεί με μερική πλειοψηφία πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα καθιστά οριακά παράνομα και αντισυνταγματικά και εύκολα διάτρητα αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να τα καταγγείλει .
Το αρθρο 28 ορίζει ακριβώς τους όρους των συμβάσεων με ξένους οργανισμούς και χώρες και απαιτεί την ψήφιση απο τα τρία πέμπτα της βουλής για να ισχύουν συνταγματικά.

Οι προσπάθειες διαλόγου και τα συνεχή αιτήματα από ελληνικής πλευράς είναι αξιέπαινα κι αξιοθαύμαστα  και αν και προσκρούουν σε κλειστά αυτιά , δημιουργούν σιγά σιγά ένα νέο κλίμα στην Ευρώπη με νέα δεδομένα κι αυτό είναι αναντίρρητο . Οι σημερινές προσπάθειες της κυβέρνησης θα σηματοδοτήσουν  μελλοντικά εξελίξεις και αλλαγές στην πορεία της Ευρώπης αλλά προς το παρόν , στο εδώ και τώρα και στο φλέγον ζήτημα της χρηματοδότησης που ζητά άμεσες λύσεις η Ελλάδα δεν φαίνεται να βρίσκει πεδίο σύγκλισης.
Ακόμα κι αν αποδεχτούν το νέο αίτημα της ελληνικής πλευράς οι εταίροι μας , όπου ζητάμε παράταση της δανειακής σύμβασης κατά έξι μήνες χωρίς όμως τους απεχθείς όρους του μνημονίου και υπογραφεί μια προσωρινή συμφωνία το μέλλον προβλέπεται δύσκολο και δυσοίωνο .
Αυτό είναι ένα σημείο που θέλει πολύ προσοχή γιατί αποδοχή της ήδη υπάρχουσας δανειακής σύμβασης και υπογραφή της, μπορεί να ερμηνευτεί και σαν αποδοχή και νομιμοποίηση όλων των προηγούμενων κι αυτό είναι ένα εμπόδιο και μια παγίδα που ελληνική κυβέρνηση καλείται να αποφύγει.
Η πλευρά των εταίρων έχει κάνει σαφές το αίτημα της , για ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος και δεν συζητάει νέο πρόγραμμα με τους όρους που θέτει η ελληνική κυβέρνηση .Αυτό σημαίνει ή ότι η ελληνική πλευρά θα αναγκαστεί να υποχωρήσει πράγμα που σημαίνει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με την δυσαρέσκεια του λαού της , που θα δημιουργήσει μεγάλη αστάθεια στο εσωτερικό της χώρας και ανεξέλλεκτες καταστάσεις , θα γκρεμίσει τις οποίες ελπίδες και προσδοκίες δημιούργησε συμπεριλαμβανομένου και του πατριωτικού αισθήματος που ανύψωσε και της κοινωνικής συνοχής που πέτυχε στο μικρό διάστημα της διακυβέρνησής της,  οδηγώντας τη χώρα κυριολεκτικά σε μια πανωλεθρία άνευ προηγούμενου. Μια πολύ βαριά ήττα χωρίς προηγούμενο που θα θεωρηθεί ολοκληρωτικός θάνατος.
Ο ελληνικός λαός δεν φαίνεται να είναι διατεθιμένος να κάνει άλλες υποχωρήσεις και να υποστεί νέες ήττες κι ούτε μπορούν πλέον οι κυβερνήσεις να τον ξεγελάσουν , τα αισθήματα που καταγράφονται στις νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι περισσότερο έτοιμος για μια ρήξη κι ένα κούγκι , όπως είπε και ο Πάνος Καμένος παρά για να έναν ευτελή συμβιβασμό .
Τις οποίες αντοχές και τα όποια αποθέματα έχει ακόμα ο λαός, προτιμά να τα διαθέσει αποκτώντας την ελευθερία του και την αξιοπρέπεια του παρά να σκύψει ξανά το κεφάλι και να υποστεί νέους εξευτελισμούς .
Αυτά τα δεδομένα είναι που θα κρίνουν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και η ελληνική πλευρά θα πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπόψην της πριν υπογράψει την οποιαδήποτε συμφωνία.
Η συμφωνία αυτή ακόμα κι αν θα είναι ευνοική για τη χώρα ακόμα κι αν περιέχει ελαστικούς όρους θα αποτελέσει ένα μεγάλο βραχνά για την ελληνική κυβέρνηση τους επόμενους μήνες καθώς θα ελέγχεται το κάθε της βήμα και οι όποιες πολιτικές της αποφάσεις .Θα είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο η ελληνική πλευρά να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και  τις δεσμεύσεις της προς την ελληνική κοινωνία , καθώς οι εταίροι θα μπλοκάρουν την κάθε κίνηση της που είναι αντίθετη με την πολιτική τους . Από τις  προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις γνωρίζουμε ότι είναι η μέρα με τη νύχτα το πρόγραμμά της σε σχέση με αυτά που ζητούν οι δανειστές.
΄Ετσι λοιπόν ακόμα  κι αν αποδεχτούν το νέο αίτημα για χρηματοδότηση έστω με  παράταση της ήδη υπάρχουσας δανειακής σύμβασης για ένα εξάμηνο , δεν θα επιτρέψουν μια πολιτική ανθρωπιστική και δημοκρατική για τους ίδιους λόγους που δεν δέχονται άρση των επαχθών όρων του μνημονίου και απαιτούν την ολοκλήρωσή του ως έχει.
Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά δύσκολο κι αν η ελλάδα έχει να κερδίσει κάτι απ΄αυτό είναι η εμπιστοσύνη ,  η σύμπνοια και η συνοχή του λαού που έχει επιτευχθεί ήδη απο την ελληνική κυβέρνηση μέσα σ΄αυτό το λίγο διάστημα της διακυβέρνησης της .
Το ανυψωμένο ηθικό του λαού αυτή τη στιγμή όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες μιας εξόδου απο το ευρώ και την Ευρωζώνη , επιστροφή στη δραχμή και πραγματικά έναν δρόμο απο την αρχή.
Αυτές οι δυνάμεις που απελευθερώνονται στην κοινωνία αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθούν για την υγιή ανοικοδόμηση της χώρας παρά να σπαταληθούν για να κρατήσουν τις ισορροπίες σ΄ένα εχθρικό Ευρωπαικό κλίμα μεταξύ εταίρων που συμπεριφέρονται σαν μαφιόζοι τοκογλύφοι και που καμιά διάθεση συνεργασίας και αλληλεγγύης  δεν δείχνουν σ΄εναν ισότιμο εταίρο τους που οι ίδιοι έχουν μετατρέψει σε παρία της Ευρώπης.
Άλλωστε αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει η Ευρώπη θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν τα μέρη της , ένας - ένας , χώρα- χώρα θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιστρέψουν στα εσωτερικά τους ζητήματα πρώτα . Να νοικοκυρέψουν και να  διορθώσουν τα κακώς κείμενα μέσα στις χώρες τους και μετά να αλλάξουν συνολικά την ήπειρο όπου ανήκουν. Δεν γίνεται διαφορετικά, πρώτα θεραπεύεις το μέρος που πονάει κι ύστερα αυτό απλώνεται και θεραπεύει το όλον κι όχι αντίθετα .
Κι όπως μια επιχείρηση που δεν βγαίνει οικονομικά κλείνει γιατί έχει υπέρογκα χρέη που δεν μπορεί να ξεπληρώσει αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα . Κι αυτό είναι απολύτως υγιές όταν γίνεται με δική μας απόφαση κι επιλογή κι όχι όταν σε αναγκάζουν οι άλλοι.
Γιατί αν δεν τους κάνουμε τα κέφια και δεν ακολουθήσουμε τη γραμμή των εταίρων μαφιόζων με τις παράλογες απαιτήσεις που έχουν , θα προκαλέσουν εκείνοι την χρεοκοπία μας και θα προσπαθήσουν να μας εξευτελίσουν για άλλη μια φορά, διασύροντας μας ως ανίκανους και άχρηστους και άλλους ωραίους χαρακτηρισμούς σαν αυτούς που λουστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα μας οδηγούσε πολύ γρήγορα σε διχασμό και εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις , ενώ αντίθετα μια δική μας απόφαση αποχώρησης απο την Ευρωζώνη θα διαφυλάξει την αξιοπρέπεια μας και θα ανυψώσει περισσότερο το ηρωικό αίσθημα του λαού επειδή του δίνεται η ευκαιρία να πέσει ναι μεν , αλλά ηρωικά μαχόμενος.
Σε καμιά περίπτωση δεν είναι το ίδιο το να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά με το να σε διώχνουν σαν κλωτσοσκούφι.
Καλούμαστε σαν χώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να  γίνουμε το πρότυπο με δική μας απόφαση κι οχι το πειραματόζωο που αποφάσισαν κάποιοι άλλοι για μας. Χρειάζεται να γίνουμε εμείς το  πρότυπο που θα ακολουθήσουν και οι άλλοι λαοί, αυτό είναι το χρέος μας προς την ανθρωπότητα κι αυτός είναι  ο ρόλος που η Ελλάδα πάντα είχε. Να ανοίγει καινούργιους δρόμους που οδηγούν την ανθρωπότητα μπροστά , αυτό είναι το φως που καλείται να εκπέμπψει η ελλάδα απ΄άκρη σ΄άκρη. Μια ελπίδα για όλους τους λαούς της γης. Αυτή την ελπίδα έφερε η νέα κυβέρνηση κι αυτή η ελπίδα έχει ήδη φτάσει στα πέρατα του κόσμου.
Δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε σ΄ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σ΄ένα ενδεχόμενο πτώχευσης η αλληλεγγύη που θα γνωρίσει ο ελληνικός λαός θα είναι ανευ προηγουμένου  αφου ήδη οι λαοί όλου του κόσμου βρίσκονται σε εγρήγορση και στο πλάι του.
Σήμερα η πρόκληση και η πρόσκληση για αυτό το μεγάλο άλμα αφορά την δική μας χώρα , αύριο κάποια άλλη , το μεγάλο στοίχημα είναι να πετύχουμε σαν χώρα πρώτα, να επαναφέρουμε  τη δημοκρατία στο εσωτερικό της χώρας , να εξυγιάνουμε την κοινωνία μας , να γίνουμε μια παραγωγική χώρα , μια ειρηνική και φιλική χώρα προς όλους , με πολιτισμό και ιδανικά πανανθρώπινα που θα εξαπλωθούν παντού κι αυτή η στιγμή είναι η ιδανική στιγμή για να γίνει.
Είναι η ώρα να μπει ένα οριστικό τέλος στο παρελθόν να κλείσουμε τους λογαριασμούς μαζί του κι όχι να διαιωνίζουμε και να μεταφέρουμε τα κακώς κείμενα συνεχώς στο μέλλον.
Άλλωστε η εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση απο το λαό περιλαμβάνει κι αυτό το αίτημα . Το αίτημα για μια νέα αρχή , μια νέα ζωή και δεν μπορεί να υπάρξει αρχή αν δεν προηγηθεί ένα τέλος.
Ένα τέλος που θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στους ισχυρούς του πλανήτη και το κουράγιο και τη δύναμη στους λαούς να αντισταθούν και να ακολουθήσουν.
Το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης των λαών προς την ελληνική κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια για άλλες επιλογές. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και η εντολή έχει δοθεί, μένει μόνο να υλοποιηθεί και δεν πρέπει να χάνεται πολύτιμος χρόνος και δυνάμεις στην ντε και σόνι συνεργασία με τους εταίρους μας ευρωπαίους. Αν δεν μας θέλουν αυτοί μία εμείς δεν τους θέλουμε δεκα φορές .  Κι αν είναι να υποφέρουμε ας υποφέρουμε απο δική μας επιλογή κι όχι απο την δική τους.
Θα αντέξουμε και θα τα καταφέρουμε.  Μόνο αν δεν πουληθούμε , οι δυνάμεις μας  και οι αντοχές μας θα πολλαπασιάζονται γιατί θα εξυπηρετούν ιερό σκοπό και δεν υπάρχει ιερότερο απο την ελευθερία.
Γιαυτό μπορούν να μάχονται οι Έλληνες και για τίποτα άλλο, ούτε για αγάπη ούτε για αλήθεια, η ελευθερία για τον ατίθασο Έλληνα είναι το ύψιστο ιδανικό.
 Δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε σ΄ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας και πτώχευσης της χώρας , σε μια αλλαγή νομίσματος μ΄ επιστροφή στη δραχμή . Εχουμε αντέξει όλα τα τέστ τα τελευταία χρόνια και τα περάσαμε με επιτυχία μάθαμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης δεν σκύψαμε το κεφάλι ,αντέξαμε  περιμένοντας καρτερτικά την κατάλληλη στιγμή , περιμέναμε να ξυπνήσουν όλοι κι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο . Ένα μεγάλο ποσοστό του λαού είχε κι αυτή την εμπειρία της χρεοκοπίας κι αναπόφευκτα θα οδηγήσει εκεί τις εξελίξεις.

Το μεγαλύτερο όπλο μας είναι η ψυχή μας και η ελληνική ψυχή έχει αποδείξει ότι στις δύσκολες ώρες βρίσκει το σθένος και τη δύναμη να ανταπεξέρχεται στις όποιες αντιξοότητες , ας αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας με θετικό κι εποικοδομητικό τρόπο , ας απελευθερώσουμε επιτέλους τους εαυτούς μας και τη χώρα μας δίνοντας τη μάχη των μαχών για την ελευθερία των ανθρώπων και των λαών κι όχι για την εξάντλησή τους και την συνεχόμενη υποδούλωσή τους.
Αυτή η ώρα είναι τώρα οποιαδήποτε καθυστέρηση θα κάνει πιο δύσκολο το εγχείρημα με σοβαρές απώλειες δυνάμεων που δεν έχουμε την πολυτέλεια να θυσιάσουμε.
Ας είναι αύριο η τελευταία μας προσπάθεια για εξεύρεση κοινής λύσης και προσωπικά εύχομαι να ναυαγήσει γιατί  θεωρώ ότι οι όροι της νέας συμφωνίας δεν θα επιτρέψουν στην ελληνική κυβέρνηση και τον λαό της να ελευθερωθούν και να ανοικοδομήσουν την χώρα. Αντίθετα θα λειτουργήσει αυτή η συμφωνία αν γίνει, καταστροφικά κι όχι εποικοδομητικά.
'Αλλωστε όλο το οικοδόμημα της οικονομίας είναι χτισμένο σε σαθρά θεμέλια και κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή και να αρχίσει το πολυαναμενόμενο ντόμινο της κατάρρευσης του.
Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός με τις μέχρι τώρα κινήσεις του δεν δείχνει διατεθειμένος να παραιτηθεί απο τις θέσεις του, εκτός κι αν επιθυμεί να αυτοκτονήσει που δεν το νομίζω, αντίθετα θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει τις ευχάριστες εκπλήξεις και τις μη αναμενόμενες κινήσεις , αυτά τα ωραία γκόλ που βάζει στο παρά ένα όπως έκανε και με την επιλογή Παυλόπουλου ως πρόεδρο Δημοκρατίας και ξάφνιασε τους πάντες.
Ευελπιστούμε σε ευχάριστες εξελίξεις κι ας φροντίζουν κάποιοι να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι αυτές θα έρθουν με μια νέα συμφωνία και ένα νέο μνημόνιο , εγώ θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι αυτές οι νέες εξελίξεις , ή τώρα ή στο άμεσο μέλλον η ρήξη που θα οδηγήσει στην αλλαγή  θα γίνει. Σε πολλούς αυτό μοιάζει με ολοκληρωτική καταστροφή σε άλλους όμως μοιάζει με αναγέννηση.
Είπαμε υπάρχουν  δύο κόσμοι σήμερα που δεν συναντιούνται κι αναπόφευκτα θα οδηγηθούν σε ρήξη. Η πολυπόθητη ένωση επέρχεται αφού πρώτα επέλθει διαχωρισμός, ενώνονται τα όμοια μέρη και διαχωρίζονται δια παντός τα ανόμοια  κι ας γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ότι ενώνονται τα αντίθετα άλλο ένα  παράδοξο κι ένας μύθος , ήρθε η ώρα να καταρρεύσει.
Οι νέες ενέργειες του πλανήτη δεν υποστηρίζουν τις αντιθέσεις αλλά τις συνεργασίες , δεν υποστηρίζουν πια τη διαμάχη αλλά την συμφιλίωση , δεν υποστηρίζουν όμως και τα αντίθετα αλλά τα όμοια.
Ο πλανήτης έχει αλλάξει και μας καλεί να συμπορευτούμε σ΄αυτή την αλλαγή , εκατομμύρια άνθρωποι  σ΄όλο τον κόσμο έχουν εργαστεί κι εργάζονται γι αυτό.
Η αλλαγή είναι δεδομένη απλώς μας καλεί να συμπορευτούμε μας καλεί να πράξουμε  το χρέος μας σαν άνθρωποι ελεύθεροι.

Αυτή  η αλλαγή είναι ο νέος δρόμος της ανθρωπότητας προς την αγάπη , αυτός είναι ο δρόμος που καλείται να ανοίξει η Ελλάδα, προσφέροντας στην ανθρωπότητα τον δρόμο προς στην ελευθερία.
Τον δρόμο που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στην αγάπη. Αυτό είναι η ελευθερία, η διαδρομή που οδηγεί στην αγάπη , στην ουσία μας και στην ολοκλήρωσή μας.


Πτώχευση λοιπόν η συμφωνία εταίρων με όρους μαφιόζικους και απάνθρωπους ? η απάντηση θα δοθεί σύντομα .
Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς διαμορφώνουμε τις εξελίξεις και την πραγματικότητα γύρω μας . ότι συμβαίνει είναι ευθύνη όλων μας. 'Οτι εμείς επιλέξουμε αυτό και θα συμβεί. Ας είμαστε τουλάχιστον έτοιμοι για παν ενδεχόμενο . Ας είμαστε ενεργοί και συνειδητοί στις επιλογές και τις αποφάσεις μας.
Για κάθε συνειδητή επιλογή δεν μετανιώνεις ποτέ για κάθε ασυνείδητη πληρώνεις ένα τίμημα και τόκους.
Κι όσο η χώρα χρεώνεται σημαίνει ότι εμείς δεν αναλαμβάνουμε το χρέος μας απέναντί της κι αυτό το χρέος δεν είναι οικονομικό, αλλά ο αντικατοπτρισμός του.
Έχουμε χρέος αυτό είναι δεδομένο , μας το φωνάζουν όλοι , αλλά πιο είναι αυτό το χρέος τελικά ?
                     
"Η ελευθερία είναι το ύψιστο ιδανικό του ανθρώπου , γιατί μόνο σε περιβάλλον ελευθερίας ευδοκιμεί η αγάπη , η αλήθεια, η δικαιοσύνη, η δημοκρατία και όλες οι αρετές "Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου