Translate

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

«Η ελευθερία που είναι αγάπη»(αποσπασμα απο ανωτερη επικοινωνια )

-Τι σημαίνει λοιπόν ελευθερία;       
Θα χρησιμοποιήσουμε ξανά εδώ την υπέροχη ελληνική γλώσσα, γιατί η ελληνική γλώσσα αποδίδει κυριολεκτικά την έννοια και την σημασία της ελευθερίας. 
Η λέξη ελευθερία προέρχεται από το  «ελεύσομαι», μέλλοντας του ρήματος έρχομαι και το «ερα» που προέρχεται από το ουσιαστικό έρως, έρωτας, αγάπη. Δηλαδή ελευθερία σημαίνει έρχομαι προς την αγάπη, κινούμαι προς την αγάπη.
Και για δείτε αγαπημένοι τι συμβαίνει εδώ. Η λέξη ελευθερία εμπεριέχει την μεγαλύτερη αλήθεια του Σύμπαντος. Γιατί όλα στο Σύμπαν κινούνται προς την αγάπη, με αγάπη και για την αγάπη. «Τα πάντα ρει», όπως είπε ο Ηράκλειτος, ένας μεγάλος μύστης που έζησε στην Αρχαία Ελλάδα. Τα πάντα στο Σύμπαν κινούνται, ρέουν. Και αφού τα πάντα κινούνται, αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν. Και αφού αλλάζουν εξελίσσονται.
Όπως επίσης είπε ο Ηράκλειτος «δεν μπορείτε να μπείτε στον ίδιο ποταμό δυο φορές». Και εννοούσε μ’ αυτό οικογένεια, ότι την δεύτερη φορά που θα μπείτε στον ποταμό, με την συνεχόμενη ροή του νερού το ποτάμι θα έχει αλλάξει. Αλλά θα έχετε αλλάξει κι εσείς.  Γιατί κι εσείς αλλάζετε συνεχώς και ποτέ δεν είστε οι ίδιοι. Τα κύτταρά σας ανανεώνονται και αλλάζουν συνεχώς, γιατί η ανανέωση και η αλλαγή είναι στη φύση τους, αλλά αλλάζουν και ανάλογα με τις ανάγκες της βιολογίας σας και τις εντολές που συνήθως παίρνουν από το νοητικό σας. Υπάρχει δηλαδή μια συνεχόμενη εσωτερική δραστηριότητα μέσα σας, μια συνεχόμενη αλλαγή. Τίποτα δεν μένει στάσιμο και τίποτα δεν μένει ακίνητο.
Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…
Και αυτή είναι η δυσκολία του ανθρώπινου εαυτού σας αγαπημένοι μου. Ο ανθρώπινος εαυτός σας δεν θέλει την αλλαγή, δεν θέλει την κίνηση, γιατί φοβάται. Νιώθει ότι δεν του δίνει ασφάλεια. Ο ανθρώπινος εαυτός σας ζητάει ασφάλεια και ρίχνει απελπισμένα άγκυρες για να κρατηθεί σ’ αυτό που γνωρίζει, ακόμα κι αν αυτό πολλές φορές είναι πληκτικό και άσχημο. 
Γιατί είναι δύσκολο να προχωρήσουν με την εξέλιξή τους οι ανθρώπινοι άγγελοι; Γιατί φοβούνται την αλλαγή και όλα όσα μπορεί να φέρει η αλλαγή, τα οποία δεν γνωρίζουν και τους τρομάζουν.
Αλυσοδένεστε με καταστάσεις, πράγματα και προβληματικές σχέσεις έξω από εσάς μόνο και μόνο για να μην ακολουθήσετε αυτή την ροή, αυτή την κίνηση της ενέργειας, αυτή την κίνηση του Σύμπαντος. Εάν εσείς αγαπημένοι μου αφήνατε τον εαυτό σας να συμπλεύσει μ’ αυτή την κίνηση, μ’ αυτή την ροή, χωρίς αντίσταση,  δεν θα υπήρχε πραγματικά κανένα πρόβλημα, δεν θα υπήρχε καμία τριβή και κανένας πόνος. Και όλα θα έρεαν με τον πλέον φυσικό τρόπο για σας.
Η κίνηση προς την αγάπη είναι ανοδική και σπειροειδής. Αλλά ο ανθρώπινος εαυτός καθώς δένεται με δυνατά σκοινιά και δημιουργεί δικαιολογίες, κανόνες και εξαρτήσεις, κινείται συνεχώς κυκλικά. Κινείται  κυκλικά όπως ακριβώς όταν δένεστε και περιφέρεστε γύρω από ένα γαϊτανάκι. Κι επειδή στο ίδιο γαϊτανάκι δένεστε πολλοί μαζί, συγκρούεστε μεταξύ σας με δύναμη κι αυτό προκαλεί πόνο.
Κι έτσι αγαπημένοι μου όταν εσείς δίνετε την άδεια στον εαυτό σας να εξελιχθείτε, που σημαίνει να κινηθείτε προς την αγάπη, το πρώτο που κάνει ο εαυτός σας είναι να σας αποδεσμεύσει. Το πρώτο που κάνει ο εαυτός σας είναι να κόψει αυτές τις αλυσίδες, αυτά τα σκοινιά με τα οποία εσείς δεθήκατε. Όσο πιο πολύ σφιχτά δεμένοι είστε μ’ αυτά τα σκοινιά, τόσο πιο πολύ επώδυνο είναι για σας. Σταδιακά λοιπόν κι αφού αρχίσετε να κόβετε τα σκοινιά σας, εσείς αρχίζετε ν’ απελευθερώνετε τον εαυτό σας και ν’ αλλάζετε δόνηση και συχνότητα.
Βαθιά αναπνοή εδώ οικογένεια…    
Σήμερα όταν μιλάμε για ελευθερία αναφερόμαστε σ’ αυτούς που κινούνται χωρίς περιορισμούς, εννοούμε αυτούς που είναι ανεξάρτητοι, αυτόνομοι και ασυμβίβαστοι. Εννοούμε αυτούς που δεν ελέγχονται.
Για δείτε όμως τι συμβαίνει εδώ, γιατί όλες αυτές τις ιδιότητες που αναφέραμε για την ελευθερία, είναι ιδιότητες της αγάπης. Γιατί η αγάπη είναι αυτή που δεν περιορίζεται, που δεν ελέγχεται και δεν συμβιβάζεται. Η αγάπη είναι αυτή που δεν μπορεί να ζήσει μέσα σε κανόνες και πρέπει.
Η αγάπη οικογένεια σας θέλει κυρίαρχους και αρχηγούς του εαυτού σας και δεν σας θέλει οπαδούς και ακόλουθους. Η αγάπη είναι αυτή που σας θέλει αυτοδύναμους, αυτόνομους και ανεξάρτητους και δεν θέλει εξαρτήσεις, ούτε να στηρίζεστε σε δεκανίκια. Η αγάπη το μόνο που ζητάει από εσάς είναι να την εμπιστευθείτε.        
Η αγάπη είναι πέρα από φόβους, γιατί γνωρίζει. Η αγάπη δεν έχει στόχους και προσδοκίες και δεν ενδιαφέρεται ν’ αποδείξει οτιδήποτε σε κανένα. Η αγάπη δεν κινείται γραμμικά στο χρόνο της Γης, δεν υπάρχει στην ψευδαίσθηση του γραμμικού χρόνου της Γης, αλλά υπάρχει πάντα στη τώρα στιγμή. Η αγάπη δεν ενδιαφέρεται για την εξουσία, ούτε για την δύναμη, γιατί η αγάπη πάει πολύ πιο μακριά από τη δύναμη. Η αγάπη δεν έχει φορτία, είναι ελαφριά, είναι γλυκιά, είναι συμπονετική, είναι πληρότητα και είναι χαρούμενη και απλά είναι, χωρίς προϋποθέσεις.  
Και η αγάπη αγαπημένοι μου δεν είναι ενέργεια, η αγάπη είναι η ιερή  και αγνή ουσία σας που βρίσκεται στο πυρήνα σας και πηγάζει από τον πυρήνα σας. Όσο εσείς την ψάχνετε απελπισμένα, εκείνη είναι εκεί μέσα σας και περιμένει υπομονητικά να συναντηθείτε.
Καθώς απελευθερώνετε αυτές τις ενέργειες που σας κρατάνε αλυσοδεμένους στη διττότητα, όλες αυτές τις δεσμευτικές και ανισόρροπες ενέργειες δημιουργείτε χώρο μέσα σας για την αγάπη. Επιτρέψτε της να σας πλημμυρίσει και επιτρέψτε της να σας αγκαλιάσει ολοκληρωτικά.
Και ξαναβρίσκοντας την αγάπη, ισορροπείτε και ξαναβρίσκετε τον εαυτό σας, ξαναβρίσκετε το Θεό μέσα σας.
 Γιατί όπως σας είπε πολύ όμορφα ο Ιησούς, ο Θεός είναι αγάπη κι εσείς αγαπημένοι μου είστε Θεοί επίσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου