Translate

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ 25/5/ 2012 "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ "






Οταν καθημερινα χανεις ανθρωπους , ο λαος σου αποδεκατιζεται κι εξασθενει ,κυριοι κυβερνητες και σωτηρες μας, πρωτο μελημα δεν ειναι να κυνηγας απο πισω το χρεος και το χρημα..ευρω η δραχμη..μεσα η εξω απο την Ευρωπη..αλλα να στηριξεις και να ανασυνταξεις το κοινωνικο κρατος με οσες δυναμεις σου εχουν απομεινει ...να δωσεις πρωτες βοηθειες στο λαο σου  για να διατηρησεις την ιπποδυναμη σου...γιατι χωρις λαο οτι εξουσια κι οσο χρημα κι αν αποκτησεις αχρηστο θαναι..

Η Ελλαδα θα επρεπε ηδη να εχει κηρυχτει σε κατασταση εκτακτου αναγκης..5 χρονια υφεσης δεν ειναι αρκετα? σε πιο ποσοστο απωλειας ανθρωπων αραγε , εξαθλιωσης και πεινας θα χτυπησει το καμπανακι κινδυνου?  ...ψιλα γραμματα θα μου πεις...τοσοι και τοσοι πεθαινουν καθημερινα  στην Αφρικη...ας πεθαινουν και στην Ευρωπη... ετσι ως δειγμα προηγμενου πολιτισμου , αστραφτερων βιτρινων και καλογυαλισμενων λιμουζινων...γραβατωμενων κυριων και σιδηρων κυριων... μα τι προτυπα ανθρωπων , αληθεια?
Μπροστα στο παθος του κερδους...του χρηματος και της εξουσιας...ποιος νοιαζεται  αν καποιοι δεν μπορουν να ζησουν? αν καποιοι πεθαινουν ..βρε αδερφε?

Τρεχτε ολοι να τους ψηφισετε...αυτοι θα μας σωσουν...οσους τελικα μεινουν...

Κανενας τους αυτη τη στιγμη δεν μιλαει για κρατος προνοιας, κανενας δεν ασχολειται   με τα νοσοκομεια που υπολειτουργουν...τα ιδρυματα που δεν επαρκουν... τους αστεγους ...τους ανεργους...τους αβοηθητους κι ανημπορους γενικοτερα...

Αγνοηστε τους , κλειστε τις τηλεορασεις τους , φημωστε τα φερεφωνα τους κι ασχοληθειτε με τον συνανθρωπο  σας..η ζωη ειναι διπλα μας..στη διπλανη πορτα καποιος ισως υποφερει..κι εμεις δεν το γνωριζουμε γιατι ειμαστε πολυ απορροφημενοι κι αποβλακωμενοι στην τιβι και στα δικα μας προβληματα..ομως αυτη τη στιγμη τα περισσοτερα προβληματα ειναι πλεον κοινα...ειναι η δικη μας ευκαιρια να μονιασουμε σαν λαος...σαν ανθρωποι..βαζοντας ως πρωτο στοχο την επιβιωση μας, την αξιοπρεπεια μας ...κι υστερα ολα τ'αλλα..


Ας βγουμε  αυριο στις πλατειες ολης της χωρας και ας δουμε  την πραγματικοτητα με τα δικα μας ματια κι οχι με τα ματια της τρεμη και του πρετεντερη ..
Ας κυτταχτουμε στα ματια... ας μοιραστουμε  την απογνωση μας..την απελπισια μας ... τα αδιεξοδα μας...τους προβληματισμους μας...οταν μοιραζεσαι κατι το βαρος ειναι μικροτερο..και η χαρα μεγαλωνει..                            
Σιγουρα δεν ειναι ευχαριστο το θεμα..ουτε ευκολο ..το ζησαμε και περσυ στις πλατειες...οι συνελευσεις πολλες φορες εμοιαζαν με ψυχοθεραπεια και παρατραγουδα ...ακουγες τον πονο καθε πικραμενου, καθε βαρεμενου, καθε μεθυσμενου και καθε καρυδιας καρυδι ηταν εκει με τις προσωπικες του φιλοδοξιες,τη γραμμη του κομματος , τ'απωθημενα του....ομως αυτη ειναι η αληθεια...μια κοινωνια εχει απ'ολα ...δεν ειναι επιλεγμενο σιριαλ στην τηλεοραση...ουτε στημενο πρωινο μαγκαζινο...

Πολλοι ανθρωποι υποφερουν και σιγουρα φετος θα ειναι περισσοτεροι απο περσυ...ας δουμε τι μπορουμε να κανουμε με τις δικες μας μικρες δυναμεις... σιγουρα κατι εχουμε ολοι μας να προσφερουμε ωστε να κανουμε την πραγματικοτητα μας καλυτερη.

Αλλωστε και περσυ ζησαμε μαγικες στιγμες ακομα και στις πιο αντιξοες συνθηκες                                    



Δεν ειναι ωρα για διχασμους και αναλυσεις επι αναλυσεων..ηρθε η ωρα της πραξης...κι αν ακομα παραμενεις ανθρωπος γνωριζεις τι χρειαζεται να πραξεις...

Αφηστε τα κομματα και τις παραταξεις σπιτι σας..τα χρωματα και τις σημαιες..κι ελατε απλως ως ανθρωποι..

Ας αποδειξουμε οτι ειμαστε ακομα πολλοι..ολοι οι λαοι του κοσμου ειναι στους δρομους και δεν θα μας φανε τοσο ευκολα οσο νομιζουν..κιαν γιαυτους ειμαστε μονο νουμερα σέναν υπολογιστη...ας τους δειξουμε πως ανθρωπος θα πει να εχεις και καρδια...να συμπονας και να νοιαζεσαι να ενδιαφερεσαι και να βοηθας οπου και οσο μπορεις...

                                 "ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ..."

και πολλα αλλα ειπαμε περσυ..μηπως ηρθε η ωρα να τα κανουμε πραξη?

 "Η επιλογη ειναι δικη σου...γιατι δεν νοειται ελευθερος ανθρωπος χωρις δικαιωμα επιλογης.."

( δεν προσπαθω να πεισω κανεναν..κι εγω τ'απωθημενα μου βγαζω...και να..ειναι που θελω να ξαναζησω το ονειρο..που εστω για λιγο αγγιξαμε περσυ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου