Translate

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

"το παράλογο "









Νομίζεις πως μπορείς να νικήσεις το παράλογο ?
Λάθος φίλε μου, δεν νικιέται ο παραλογισμός τους.
Κάθε φορά που εσύ λογικά θα στέκεσαι απέναντι τους
κάτι άλλο εκείνοι θα σκαρφίζονται.

Ο παραλογισμός τους ξεκινά
 από την ικανότητα τους
να ψεύδονται, να χρησιμοποιούν
κάθε αθέμιτο μέσο,
για να ξεφύγουν , για να κρυφτούν .
Δεν έχουν τσίπα,
 δεν έχουν ιερό και όσιο
παρα μόνο δολιότητα, πανουργία, υποκρισία.

Είναι ικανοί για όλα , μην το ξεχνάς
είναι αδίστακτοι και αμείλικτοι.
Εκείνοι είναι που σταύρωσαν, που σκότωσαν,
φυλάκισαν όποιον στο πέρασμα τους αντιστάθηκε.

Οι ίδιοι είναι ακόμα
μόνο που τώρα φανερώνονται
μόνο που τώρα τελειώνει ο χρόνος τους
και το γνωρίζουν.
Κι όσο πιο ορατοί θα γίνονται
τόσο και θα εξαγριώνονται .

Ποιος μπορεί άλλωστε να αντέξει τη γύμνια του τίποτα?
Ξέρεις τι θα πει να είσαι ανύπαρκτος?
Ξέρεις τι θα πει να μην έχεις ζωή?
Να είσαι καταδικασμένος στην προσωρινή σου υπόσταση χωρίς αύριο?

Γιατί καταδίκη είναι κι αυτή κι ας μην φαίνεται..
Καταδίκη είναι να μην έχεις καταφύγιο
Καταδίκη είναι να μην έχεις ψυχή να σ’αγκαλιάσει..
Καταδίκη είναι να ζείς στον παραλογισμό
και κάθε στιγμή να παλεύεις να ισορροπήσεις
εκει που δεν υπάρχει ισορροπία
εκεί που δεν υπάρχει βεβαιότητα.

Στο χάος της ανυπαρξίας,
στο τίποτα μιας μαύρης τρύπας,
να ψάχνεις να δεις και να μην βλέπεις τίποτα
να θέλεις να νιώσεις και να μην νιώθεις τίποτα.
Τι πιο φρικτό βασανιστήριο απο το
να βιώνεις το τίποτα της ύπαρξης σου?

Και οι άλλοι γύρω σου  να είναι μες τη χαρά
να τραγουδούν ,να ονειρεύονται ,
 να μιλούν με λόγια σπουδαία ,
γιατί απλά νιώθουν.

Κι εσυ μονίμως να παραφυλάς να κλέψεις κάτι,
κάτι  λίγο, εως πολύ .
Να τους τα 'χεις πάρει όλα και να μη σου φτάνουν
να θέλεις ακόμα κάτι,
λίγη ζωή , λίγη πνοή
άλλη μια ανάσα,λίγο χρόνο
λίγη ψυχή ακόμα.

Βλέπεις επικράτησαν
και τα 'κλεψαν όλα, τ' άλλαξαν όλα
και ξέχασα κι εγω πως είμουν εγω
κι εσυ πως είσουν εσυ.

Στο φαύλο κύκλο τους μας έμπλεξαν
και παραλίγο να πιστέψω ότι τρελλάθηκα,
παραλίγο να με πείσουν πως είμαι σαν κι αυτούς,
παραλίγο να τους πολεμήσω,
παραλίγο να τους δώσω την ευκαιρία που έψαχναν.
Να αναμετρηθώ μαζί τους,
για να με κλέψουν ολοκληρωτικά κι ανεπιστρεπτί.
Παραλίγο, να τους παραδώσω την ψυχή μου.

Μη χάνεις την ψυχραιμία σου φίλε,
εσυ δεν είσαι σαν αυτούς.
Μη μπαίνεις το παιχνίδι τους ,
κρατήσου απ' έξω όσο μπορείς,
σφίξε τα δόντια, κι άστους να σε πουν δειλό,
άστους να νομίζουν ότι νικούν
εσυ γνωρίζεις ποιά νίκη περιμένεις.

Φτιάξε το δικό σου κόσμο
έτσι όπως εσύ τον θέλεις
έτσι όπως εσύ μόνο γνωρίζεις

Φτιάξε τον με χρώματα πολλά
και με πολλά λουλούδια
φύτεψε κήπο στη καρδιά
γέφυρες χτίσε  στο νου σου

Σήκω , τραγούδα ,χόρεψε
ονειρέψου στις ακρογιαλιές
τις νύχτες φεγγοβόλα.

Γιατι τώρα γνωρίζεις πως
 εσύ είσαι διαφορετικός
πως όλοι δεν είμαστε ίδιοι.

Ο δικός σου κόσμος είναι άλλος,
ο δικός σου κόσμος είναι αλλιώς,
ο δικός σου κόσμος είναι αγάπη, χαρά και φως
ο δικός σου κόσμος είσαι εσύ,
η ψυχή σου...


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Απεξαρτηση απ'το χρημα


Ολες οι εξαρτησεις είναι ιδιες, ειτε καπνιζεις , ειτε παιρνεις ναρκωτικα, ειτε εισαι σεξομανης, όλα γινονται εθισμος , είναι η λειτουργια του σωματος τετοια που εθιζεται ευκολα με τις επαναληψεις, είναι η συνηθεια, το προγραμμα, ειναι η λειτουργια της υλης, βασιζεται στην ελξη, στις επιθυμιες, στην ελειψη βουλησης.

Επιθυμια – στερηση μια αλυσιδα των αντιθετων ενεργειων που ειναι φτιαγμενο το σωμα και μας κραταει δεσμιους κι αλυσοδεμενους σε ένα αδιακοπο πηγαινε- ελα.

Για να σπασει αυτή η αλυσιδα χρειαζεται βουληση.. η βουληση είναι ικανοτητα της ψυχης, της ενεργειας που βρισκεται εξω απ’τα αντιθετα .

Ενεργοποιειται όταν ειμαστε σ’επαφη με την ψυχη μας, οταν η ψυχη εχει τον κυριο λογο κι όταν πραττουμε συμφωνα μ’αυτην.

Είναι η κινητηριος δυναμη της αυταρκειας , η δυναμη που μας ωθει να βρουμε την αυταρκεια μας.

Μονο με ψυχικη δυναμη μπορει να νικησει κανεις τις εξαρτησεις , αυτό είναι γνωστο.

Όμως για να πετυχουμε την ευκολη απεξαρτηση, αυτό που χρειαζεται να κανουμε είναι να αντικαταστησουμε την συνηθεια μας με κατι άλλο .

Συνειδητοποιηση αρχικα της καταστασης, ξεσκαρταρισμα μετα, αντικατασταση της συνηθειας με κατι άλλο , με ουσιαστικη ενεργεια..καθε συνηθεια δημιουργει αλληλενδετους εθισμους, λειτουργιες που μας κρατουν εγκλωβισμενους στον κοσμο της υλης , σε κατωτερες σφαιρες που μας υποβιβαζουν σαν οντοτητες δημιουργωντας ένα τροπο ζωης απολυτα εξαρτημενο, ετσι είναι ευκολο να μας χειραγωγουν και να μας περνανε συνεχως με διαφορους τροπους αναγκες και συνηθειες που δεν χρειαζομαστε πραγματικα.

Όπως το χρημα, η εξαρτηση μας είναι τοσο μεγαλη απ’αυτό που δεν μπορουμε να διανοηθουμε την ζωη μας χωρις αυτό.

Την εποχη που διανυουμε καλουμαστε να απεξαρτηθουμε απ’ολες αυτές τις συνηθειες , ακομα κι από το χρημα..συνηθειες αιωνων , τροπος ζωης χιλιαδων χρονων και το συστημα που τις εξυπηρετει δειχνει να οδευει προς την καταρευση του.

Καλουμαστε να απεξαρτηθουμε απ’όλα αυτά που μας κρατουν δεσμιους ενός συστηματος που το μονο που κανει είναι να μας καταστρεφει κι εμεις ως αλυσιδες αυτου να καταστρεφουμε επισης, μια πορεια που μονο στην απολυτη καταστροφη οδηγει.

Για να αντιστραφει αυτή η πορεια, χρειαζεται ν’αντιστρεψουμε εμεις τις ενεργειες μας, ν’αντλησουμε δυναμη και θα χρειαστουμε παρά πολύ, ώστε να τα καταφερουμε να ξεφυγουμε απ’αυτόν τον φαυλο κυκλο.

Δεν νοειται αλλαγη χωρις κοστος, δεν νοειται μεταβαση χωρις αντικατασταση, δεν νοειται πνευματικος δρομος και ολοκληρωση οντος με εξαρτησεις.

Καλουμαστε να γινουμε θεοι, καλουμαστε να ενεργοποιησουμε τις θεικες μας ικανοτητες, καλουμαστε να επιβεβαιωσουμε την υπαρξη μας ως παιδια μιας ανωτερης οντοτητας, ως παιδια με πνευμα , ψυχη κι όχι μονο σωμα.

Σιγουρα είναι δυσκολο, σιγουρα είναι επιπονο, μα επιπονη είναι αλλωστε και η ζωη μας, η ζουγκλα που ζουμε δεν νοειται κοσμος ανθρωπων.

Σιγουρα δεν θα τα καταφερουν ολοι, όμως αξιζει να προσπαθησουμε , ότι διδαχτηκαμε σαν ανθρωποτητα όλα αυτά τα χρονια της παραμονης μας σ’αυτόν τον πλανητη καλουμαστε τωρα να τα κανουμε πράξη.

Η συγκυρια αυτή της κρισης εχει κι αυτό τον σκοπο, ας μην βλεπουμε τι μας κανουν οι αλλοι συνεχως , ας δουμε τι κανουμε εμεις και πως μπορουμε ν’ανταπεξελθουμε συμφωνα με τα δεδομενα που εχουμε και σημερα τα δεδομενα είναι ότι το χρημα τελειωνει, το χρημα αποσυρεται, το χρημα γινεται ο μεγαλυτερος βραχνας της ανθρωποτητας και αποκαλυπτεται ότι είναι η πηγη μυριων κακων.

Απεξαρτηση λοιπον, αποστασιοποιηση από κάθε υλικη δεσμευση, οσο μπορουμε, βημα- βημα, βρισκοντας εναλλακτικους τροπους διαβιωσης, εναλλακτικους τροπους συναλλαγων, εναλλακτικους τροπους εργασιας, που θα βασιζονται σε αληθινες αξιες κι όχι πλασματικες.

Καλουμαστε να βοηθαμε ο ενας τον αλλον, να συνεργαζομαστε, να ανακαλυπτουμε και να δημιουργουμε καινουργιους δρομους, δρομους που δεν περπατηθηκαν ποτε, καλουμαστε να γινουμε πρωτοποροι, εφευρετες και ανθεκτικοι σε ότι προκυψει.

Μονο ενας τροπος υπαρχει για να γινουν όλα αυτά, να θυμηθουμε και ν’απελευθερωσουμε την ενεργεια που μας δωθηκε σαν θεικη πνοη, να σχηματισουμε και να φανερωσουμε την ψυχη μας, την μια και μοναδικη πραγματικη μας οντοτητα, τον ένα και μοναδικο αληθινο εαυτο μας και σαν μπουμε στον δικο της δρομο, αν την αφησουμε να μας οδηγει τοτε όλα θα γινουν μαγικα, κανεις δεν θα πεινασει , κανεις δεν θα ποναει, κανεις δεν θα πεθανει, γιατι η ψυχη γνωριζει τον δρομο, τον δρομο για τον αληθινο κοσμο, τον πληρη κοσμο της αυταρκειας κι όχι της στερησης που βιωνουμε.

Αν λοιπον ηρθες από κει ,καλεισαι να το δειξεις, καλεισαι τωρα να πραξεις σ’αυτό που εισαι κι όχι σ’αυτό που νομιζες ότι εισαι.

Καλεισαι να ενεργοποιησεις ολες τις ικανοτητες σου με ολες τις δυνατοτητες που σου δωθηκαν, για νασαι εδώ την συγγεκριμμενη στιγμη, γνωριζεις και πως πρεπει να χειριστεις την κατασταση, γνωριζεις τον τροπο να ξεφυγεις , αρκει να τον θυμηθεις, να τον νοησεις και να τον απελευθερωσεις.

το χρημα αντικαθισταται με το χρισμα με το χαρισμα με την οικειοθελη και ανιδιοτελη προσφορα που σου φερνει οτι χρειαζεσαι να εχεις για να προχωρησεις ,απαλλαγμενος απο περιττα βαρη που σε κρατουν δεσμιο και σου κλεβουν χρονο, χρονο που ειναι πολυτιμος για τον πλανητη αυτη τη στιγμη, χρονος που ειναι η ενεργεια που χρειαζομαστε ολοι μας για να επιβιωσουμε, χρονος που φερνει τα παντα οταν εισαι συντονισμενος μαζι του.

γιατι χρονος ειναι η ψυχη σου και περιεχει τα παντα!!

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Eξισορροπώντας την ενέργεια. [ DR. WAYNE W. DYER ]


......Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι σ' ένα συλλογικό επίπεδο συνειδητότητας γι' αυτό η ενεργειακή συχνότητα ,( σκέψεις συναισθήματα ) καθενός από μας επηρεάζει όλους μας.

Επιστημονικές έρευνες έχουν υπολογίσει την ενεργειακή συχνότητα κάθε μεμονωμένου ατόμου όπως επίσης και τη συχνότητα μεγάλων ομάδων ανθρώπων.

Οι άνθρωποι που λειτουργούν μέσα από ανώτερα επίπεδα ενέργειας ασκούν ενδυναμωτική επίδραση στο σύνολο. Αντίθετα εκείνοι που λειτουργούν σε κατώτερα επίπεδα, η επίδρασή τους είναι αποδυναμωτική.

Ας δούμε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δυο:

Εκείνοι που λειτουργούν μέσα από χαμηλότερες δονήσεις δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα. Μπορεί κανείς να τους επηρεάσει εύκολα, να τους υπαγορεύσει πώς να σκέφτονται, ποιόν να μισούν, ποιόν να αγαπούν, τι να πράξουν. Μπορούν εύκολα να παρασυρθούν σαν τα πρόβατα, σε μια μαζική νοοτροπία βασισμένη σε ασήμαντες λεπτομέρειες, όπως ο συγκεκριμένος τόπος που γεννήθηκαν, τα όσα πίστευαν οι γονείς και οι πρόγονοί τους, το σχήμα των ματιών τους, το χρώμα τους και πάρα πολλούς άλλους παράγοντες.

Λειτουργούν μέσα από το θυμό, το φόβο, τη λύπη, την απάθεια, την ενοχή, την ντροπή, το μίσος, την κριτική και γενικότερα τα αρνητικά συναισθήματα.

Αποτελούν το 87% της ανθρωπότητας!

Εκείνοι που κινούνται σε ανώτερα ενεργειακά επίπεδα λειτουργούν με αγάπη, καλοσύνη, αρμονία, δε βιώνουν συναισθήματα αντίφασης και διαχωρισμού, σέβονται κάθε μορφή ζωής, δεν αντιστέκονται, είναι σε επαφή με το βαθύτερο εαυτό τους και έτσι διατηρούν πάντα την εσωτερική τους ισορροπία και γαλήνη ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν γύρο τους.

Αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι, αποτέλεσαν και αποτελούν, το αντίβαρο για την αρνητική επιρροή των ανθρώπων κατώτερης ενέργειας. Αυτό δε συμβαίνει σε αντιστοιχία ένα-προς-ένα, από τη στιγμή που το 87% της ανθρωπότητας κινείται στις κατώτερες αποδυναμωτικές συχνότητες.

Ας δούμε λοιπόν σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, πως αντισταθμίζονται οι κατώτερες συχνότητες:



Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της αισιοδοξίας και της προθυμίας να μην κρίνει τους άλλους, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 90.000 ατόμων που κινούνται στα κατώτερα , αποδυναμωτικά επίπεδα!

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της καθαρής αγάπης και του σεβασμού για κάθε είδος ζωής θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 750.000 ατόμων που κινούνται στα κατώτερα, αποδυναμωτικά επίπεδα.

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της φώτισης, της ευδαιμονίας και της άπειρης ειρήνης, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 10 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της χάρης, του καθαρού πνεύματος που υπερβαίνει το σώμα, σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει δυαδικότητα ή όπου υπάρχει απόλυτη ενότητα, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 70 εκατομμυρίων ανθρώπων που κινούνται στα κατώτερα, αποδυναμωτικά επίπεδα.
Και το πιο εκπληκτικό:

Ένας και μόνο αβατάρ που ζει στη δική μας ιστορική περίοδο, κινούμενος στο ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας, κάποιος στον οποίο θα άρμοζε ο τίτλος του Δασκάλου όπως ο Βούδας και ο Χριστός, θα εξισορροπούσε τη συλλογική αρνητική ενέργεια ολόκληρης της σημερινής ανθρωπότητας!

Η αρνητική ενέργεια ολόκληρου του ανθρώπινου πληθυσμού θα οδηγούσε σε αυτοκαταστροφή, αν δεν υπήρχε η εξισορροπητική επίδραση αυτών των ανώτερων ενεργειακών πεδίων!!

Είναι φανερό λοιπόν το πόσο ζωτικής σημασίας είναι να ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους θα ενισχυθεί η ανθρώπινη συνειδητότητα, έχοντας επίγνωση της σημασίας της ανύψωσης της συχνότητας των δικών μας δονήσεων.

Ανυψώνοντας τη συχνότητα των δονήσεών μας έστω και λίγο, κάνοντας τακτικά πράξεις αγάπης και καλοσύνης, αρνούμενοι να κρίνουμε τις επιλογές των άλλων, εστιαζόμενοι στο καλό που μπορεί να προσφέρει το μεταμφιεσμένο κακό, μπορούμε ν' αποτελέσουμε αντίβαρο για 90.000 ανθρώπους που ζουν στον πλανήτη και κινούνται στα κατώτερης ενέργειας επίπεδα της ντροπής, του θυμού και του φόβου.

Εναρμονισμένοι με την ανώτερη συμπαντική ενέργεια μπορούμε να γίνουμε όργανα ειρήνης.

Κλείνω με ένα απόσπασμα από την «Αυτοβιογραφία ενός γιόγκι»:

«Όσο βαθύτερη είναι η αυτοπραγμάτωση ενός ανθρώπου, τόσο περισσότερο επηρεάζει ολόκληρο το σύμπαν με τις λεπτές πνευματικές του δονήσεις, και τόσο λιγότερο επηρεάζεται ο ίδιος από τη φαινομενική ροή των πραγμάτων».

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο DR. WAYNE W. DYER ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ: «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ» ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ 2005 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΣΟΠΤΡΟΝ, ΣΕΛΙΔΑ 118, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΔΡ. ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΧΟΚΙΝΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ: «ΙΣΧΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΥΝΑΜΗΣ».

πηγη http://www.lightworker.gr/forum/showthread.php?p=1275#post1275


Reply With Quote