Translate

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Tο δευτερο κυμα του κινηματος χτυπησε σημερα σ'ολη την Eλλαδα, δινοντας μια αλλη εκταση στα γεγονοτα, δεν ειναι μονο το Συνταγμα πλεον που δινει μαχες σε καθε διαδηλωση, η καποια μεμονωμενα περιστατικα αντιδρασης στην επαρχια .

Aπ'ακρη σ'ακρη σ'όλη τη χωρα ,λες και ολοι ηταν συνενοημμενοι εκαναν το ιδιο πραγμα.

Συντονισμενοι ολοι την ιδια στιγμη ειπαν ενα ηχηρο ΟΧΙ στην κυβερνηση και στους αντιπροσωπους της.

Στις 25 Μαη μας ενωσε η λεξη "αγανακτισμενοι" σημερα μας ενωσε το "ΟΧΙ" .

Για αλλη μια φορα αποδειχτηκε οτι ο αυθορμητισμος ειναι ο καλυτερος αιφνιδιασμος και δεν αντιμετωπιζεται.

Χωρις σχεδιασμο και στρατηγικες ,το λαικο αισθημα βρηκε τον δρομο και τον τροπο να εκφραστει, ειρηνικα για αλλη μια φορα και η φωνη αυτη εχει δυναμη , εχει ουσια, γιατι ειναι αληθινη, ειναι η φωνη της ψυχης μας .

Κανενας δεν μπορει να την αγνοησει, ακομα κιαν δεν την κατανοει, ειτε γιατι δεν τον συμφερει, ειτε γιατι ειναι απλα ανοητος που σημαινει οτι ακομα κοιμαται, ειναι αδυνατον να μην την προσεξει και να μην προβληματιστει.

Σημερα δεν ηταν οι κουκουλοφοροι , οι αναρχικοι, οι παμε, και οι περα η οι δωθε.

Σημερα μιλησε ο απλος λαος ενωμενος , μαθητες και γονεις , απλως ανθρωποι κι αυτη η φωνη και η αντιδραση εχει μεγαλη αξια, εχει αλλη δυναμικη.

Η αφυπνιση των ανθρωπων ειναι πλεον αναντιρρητο γεγονος , δημιουργει ενα δυνατο ρευμα που ωθει σε νεες εξελιξεις, εξελιξεις που υπερβαινουν σχεδιασμους και στρατηγικες , ενα δυνατο ρευμα που θα γκρεμισει οτι σαθρο βρισκει στο περασμα του.

Ας εχουμε λοιπον εμπιστοσυνη κι ας συμπορευτουμε μαζι του , ας αφουγκραστουμε τα μυνηματα κι ας ακολουθησουμε ολοι μαζι, το δρομο που ανοιγεται μπροστα μας.

Αυτος ο δρομος θα μας οδηγησει στην ελευθερια, ειναι αυτοσχεδιος και εφευρετικος αυθορμητος και ενθουσιωδης, οπως ακριβως ειναι η ελευθερια.

Χωρις δεσμευσεις, πρεπει και δεν πρεπει , σωστο και λαθος , ανοιγει την ψυχη μας ,προκαλει αναταση ψυχης , γιατι στην ουσια ειναι ο δρομος προς την ψυχη μας , ο δρομος που ανακταμε την χαμενη δυναμη μας.

Καθε συστημα εξουσιας αποσκοπει στην σκλαβια και την δεσμευση μας , μας κανει αδυναμους και κατ'επεκταση χειραγωγησιμους , στην ουσια κλεβει την ψυχη μας, μας εξαγοραζει με τις πλαστες υλικες αναγκες που μας πουλαει, καθιστωντας το σωμα και την υλη υπερανω της ψυχης δημιουργωντας μονο ανισορροπιες και δυσαρμονιες που δεν ειναι δυνατον να επικρατησουν αρχης γενομενης οτι " υπερ παντων ολων εστι η ψυχη" και η κινητηριος δυναμη ολων των ζωντων οργανισμων και οντων.

Καθε ψυχη το γνωριζει αυτο και καθε ενεργη ψυχη οφειλει να πραττει σ'αυτη την αρχη.

Καθε αφυπνισμενη ψυχη δινει μαχες για να αφυπνισει και τις αλλες με οποιο τροπο γνωριζει και διαθετει και ανοιγει τον δρομο προς την ελευθερια καλωντας ολες τις ψυχες να συμμετεχουν , γιατι αν εστω και μια μεινει πισω δημιουργει δεσμευσεις και δεν ελευθερωνεται καμμια, εφοσον ολες ειναι αλληλενδετες μεταξυ τους.
Ενδομυχα αναγνωριζουμε το παζαρι που γινεται αν και δεν το αντιλαμβανομαστε ακριβως και με σαφηνεια, η ψυχη μας γνωριζει οτι βαλλεται και μας ειδοποιει μεσω της συνειδησης μας.
Συνειδητος ανθρωπος, ξυπνητος , ειναι αυτος που βρισκεται σε επαφη με την ψυχη του, ειναι αυτος που εχει ενεργη ψυχη και την ακουει.

Δεν υπαρχει αλλος δρομος που να οδηγει στην ελευθερια, με την ουσιαστικη της ενοια , ολοι οι αλλοι δρομοι ειναι ψευδαισθησεις .

Μονο η ψυχη μπορει να ειναι ελευθερη..το σωμα ειναι δεσμιο χιλιαδων εξαρτησεων.

Σημερα λοιπον μιλησε η ψυχη μας κι εδωσε το μηνυμα της.

Αυτη ειναι η δικη μας δυναμη, αυτη ειναι η ελληνικη ψυχη, που ολοι φοβουνται και προσπαθουν να χειραγωγησουν .

Δυναμωνουμε σιγα σιγα και προχωραμε, κανοντας σταθερα βηματα κερδιζουμε εδαφος , κερδιζοντας μαχες.

Ο πολεμος συνεχιζεται και θα ειναι πολυ σκληρος για να γινουμε σκληροι, θα ειναι ανελεητος για να γινουμε ανελεητοι.

Ομως οσοι εχουν ενεργη την ψυχη τους εχουν οδηγο , εχουν ματια που βλεπουν καθαροτερα και αυτια που ακουνε καλυτερα .



Αν θελεις λοιπον να εισαι ελευθερος..αν θελεις να νικησεις...βρες την ψυχη σου..δυναμωσε την ψυχη σου..ολα τα μυστικα και ολες οι απαντησεις ειναι εκει.

και θαρθει ξανα η στιγμη που ολοι θα πουν ...

" Δεν πολεμουν οι Ελληνες σαν ηρωες, αλλα οι ηρωες πολεμουν σαν Ελληνες"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου