Translate

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Επιθεση = φοβος= αγνοια


Πισω απο καθε βιαιο προσωπο, πισω απο το θυμο, απο την οργη, απο την αγανακτιση , απο την εξουσια και την επιβολη των αλλων σε μας..βρισκεται ο φοβος..

O φοβος γεννα λανθασμενες και σκοτεινες συμπεριφορες ,ειναι μια κατασταση αγνοιας, μια κατασταση σκοτους, ελειψης φωτος, ελειψη γνωσης, ελειψη εσωτερικης δυναμης, ελειψη ψυχης, ελειψη εαυτου.

Καθε επιθεση οφειλεται στο φοβο , και καθε επιθεση αντιμετωπιζεται με θαρρος ,με τολμη, με αφοβια , με ανακτηση της ψυχης μας..με εσωτερικη δυναμη , με γνωση .

Επιτιθονται οι αδυναμοι , οι δυνατοι γνωριζουν, εχουν σεβασμο προς κάθε πιο αδυναμο , οι εσωτερικα δυνατοι ανθρωποι όχι οι σωματικα δυνατοι .

Κανεις δεν μπορει να εισελθει στο δικο σου πεδιο αν εσυ δεν το επιτρεψεις.

Ακομα κι ένα ζωο δεν θα σου επιτεθει για να σε φαει, αν εσυ δεν θεωρεις τον εαυτο σου τροφη..

Αν θεωρεις τον εαυτο σου θυμα, θα βρεθει και ο αντιστοιχος θυτης.

Σπασε την αλυσιδα θυμα- θυτη, βρες και διαλυσε τον φοβο που τους ενωνει.

Κατανοησε, μαθε.,φωτισε το σκοταδι που σε χωριζει με τον αντιπαλο σου, ενωσου μαζι του, μπες στη θεση του και αναρωτησου βαθεια μεσα σου αν ειναι αυτο που θελεις.

Οι αλλοι ειναι καθρεφτες μας, καθρεφτιζουν πλευρες του εαυτου μας που μονοι μας δεν μπορουμε να δουμε, ολοι ειμαστε συνδεδεμενοι, ολοι ειμαστε συνεχεια ο ενας του αλλου.

Βρες τον εαυτο σου ,φωτισε τις σκοτεινες σου πλευρες..ενωσε τον εαυτο σου οπου ειναι διαχωρισμενος.

Η συγκρουση γινεται μεσα σου , το θυμα και ο θυτης βρισκονται μεσα σου, το θηριο και η τροφη του βρισκονται μεσα σου..

Εσυ εισαι το θηριο, εσυ εισαι το θυμα , εσυ εισαι και ο θυτης .

Ενωσου μεσα σου, αναγνωρισε τα σκοτεινα σου σημεια, φωτισε τα , αποδεξου τον εαυτο σου ,όπως είναι, χωρις επικριση , χωρις ενοχες .

Δεξου τον εαυτο σου όπως είναι, αγκαλιασε τον, αγαπησε τον , εισαι εσυ..ειναι η δυναμη σου, ο ενας και μοναδικος εσυ .

Επετρεψε στην αγαπη να εισχωρησει μεσα σου..και να σε ενωσει..γινε «ένα» μεσα σου.

Η αγαπη είναι ουσια που ενωνει. Η Αγαπη είναι η ενοτητα που αναζητας.

Νιωσε την αγαπη μεσα σου αφησε την να ενεργησει μεσα σου και θα ενωσει όλα σου τα κομματια.

Αυτή είναι η σταθερη σου θεση ..οταν εισαι στον εαυτο σου..στην δυναμη σου..τιποτα και κανεις δεν μπορει να σε βλαψει..τιποτα και κανεις δεν μπορει να σε κλονισει, εκει δεν υπαρχει φοβος, γιατι τωρα υπαρχει αγαπη, σιγουρια, ασφαλεια, γαληνη .

Ακομα κι ενα λιονταρι κανει πισω..γιατι κρεας που δεν μυριζει φοβο δεν τρωγεται..τα ζωα μυριζουν τον φοβο κι επιτιθονται..αυτο ειναι το κοινο σημειο..ολοι επιτιθονται απο φοβο..ολοι φοβουνται μηπως τους παρεις κατι, μηπως τους βλαψεις..μηπως εισβαλλεις στο χωρο τους..τι είναι αυτό που δικδικουν? Γιατι στη ουσια εναι μια κοινη διεκδικηση.

Επιθεση θα πει , επι της θεσης , διεκδικηση θεσης.

Ολοι ψαχνουν και διεκδικουν τον εαυτο τους που εχουν χασει και νομιζουν ότι τον εχει καποιος άλλος που καθρεφτιζεται απεναντι τους. Ψαχνουν τη θεση τους , το σημειο που τους οριζει και τους προσδιοριζει. Την ταυτοτητα τους, τον εαυτο τους. Τη θεση τους στη ζωη.

Το εχεις σκεφτει ετσι?? εχεις σκεφτει ποση δυναμη εχεις μεσα σου? πως τιποτα δεν μπορει να σε βλαψει αν εσυ δεν το επιτρεψεις????

Βρες λοιπον τον εαυτο σου, τη θεση σου, την δυναμη σου κι επετρεψε και στους αλλους να βρουν τη δική τους .

Οι πραγματικα δυνατοι δεν φοβουνται γιαυτο και δεν εχουν λογο να μαχονται , οι δυνατοι γνωριζουν και σεβονται τις αδυναμιες των αλλων .

Οι πραγματικα δυνατοι βοηθουν τους αλλους να κατανοησουν , βοηθουν τους αλλους να βρουν τη θεση τους , βοηθουν τους αλλους να βρουν τον εαυτο τους.

Κι όταν καποιος βρει τον εαυτο του , βρει τη δυναμη του, γνωριζει τι πρεπει να κανει και δεν χρειαζεται ηγετες και καθοδηγητες ,δασκαλους και αφεντικα.

«Μονό στη δυναμη σου, στον εαυτο σου μπορεις να εισαι πραγματικα ελευθερος»

1 σχόλιο: