Translate

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Το ψωμι της επαναστασης


Στις 25 Μαιου ο λαος της Ελλαδας αποφασισε να βγει στους δρομους και στις πλατειες.

Εκει λοιπον αρχισε να συζηταει και να ανταλασσει αποψεις ,ειχε αναγκη να ακουστει , να πει τον πονο του, το προβλημα του, τις ιδεες του,τις προτασεις του, αυτό το ειπαν, λαικη συνελευση , μια διαδικασια ζυμωσης ιδεων, αποψεων, προτασεων .

Ετσι αρχισε το ζυμωμα του ψωμιου.

Σημειωτεον, Τη μαγια του ψωμιου ειχαν βαλλει κανα χρονο τουλαχιστον πριν, διαφοροι από πολλα μετεριζια με τις διαμαρτυριες τους, κομματα με πορειες, ιντερνετ με ανταλλαγη αποψεων, συνελευσεις που ηδη ειχαν αρχισει δειλα δειλα να εμφανιζονται , από το θησειο μεχρι το συνταγμα, 300 ελληνες, δεν πληρων και διαφορες άλλες ομαδες , η μεμονωμενες ατομικες πρωτοβουλιες, οπως ακομα και διαφορες κινητοποιησεις σ’ολο τον κοσμο.

Η μαγια αυτή ηταν ένα μιγμα που περιειχε σχεδον τα παντα, ολες τις τασεις, ρευματα, κινηματα, κομματα, ιδεολογιες, χρωματα κι αρωματα.

Ένα μιγμα και μια μαγια που δεν ειχε ξαναγινει ποτε πριν στην ανθρωποτητα.Ποτε πριν οι λαοι της γης δεν ειχαν ξεσηκωθει ταυτοχρονα με τα ιδια αιτηματα.

Το ψωμι αυτό θα ηταν ένα ψωμι που θα μοιραζοταν σ’ολους τους λαους της γης κι ετσι επρεπε να γινει ένα μιγμα που θα περιειχε τα παντα.

Συναντηθηκαν λοιπον, ολοι αυτοι , μαζι κι αρχισαν το ζυμωμα, αλλοι οργανωθηκαν σε ομαδες εθελοντισμου, αλλοι σε περιπτερα, αλλοι στα παγκακια της πλατειας, αλλοι στο δρομο, αλλοι στη λαικη συνελευση η και οι ιδιοι παντου και πουθενα, ζυμωναν το ψωμι, ειχαν σηκωσει τα μανικια και δωστου, κάθε μερα ζυμωναν.

Σιγα- σιγα , αρχισε να φουσκωνει το ψωμι και να ερχεται ολο και περισσοτερος κοσμος να ζυμωσει.

Το κρατος ζηλεψε που δεν συμμετειχε στο ζυμωμα ,τα κομματα ζηλεψαν επισης , γιατι το ψωμι αυτό , προοριζοταν να μοιραστει , σε οσους ηθελαν να ζησουν ελευθεροι, εξω από κομματα, δογματα κι εξουσιες παντος τυπου.

Αυτό θα ηταν το ψωμι της, ισοτητας – δικαιοσυνης- αξιοπρεπειας -της αλληλεγγυης ..ετσι ειχαν αποφασισει, οσοι ζυμωναν, το ψωμι της Αμεσης Δημοκρατιας.

Το κρατος όμως , αποφασισε να νοθευσει αυτό το ψωμι με χημικες ουσιες, δηλητηριωδεις για τον ανθρωπo και τοσο μεγαλο μισος ειχαν , που δεν εφταναν τα χημικα ως δηλητηριωδη, προτιμησαν και τα ληγμενα, τονους χημικων χρησιμοποιησαν για να χαλασουν αυτό το ψωμι.

Εστειλαν κι απεσταλμενους πρακτορες να κατασκοπευουν, εμπορους ναρκωτικων, κλεφτες και οτι άλλο μπορουσαν για να ζυμωσουν και να νοθευσουν το ψωμι, ηθελαν να το σταματησουν με κάθε τροπο .

Γνωριζαν ότι αυτό το ψωμι ηταν μαγικο, οποιος ετρωγε απ’αυτό, θα ελυνε τα μαγια της υπνωσης, τα δεσμα του, θα εσπαγε τις αλυσιδες και θα γινοταν ενας ελευθερος ανθρωπος , ανεξαρτητος και δυνατος , αρα επικυνδυνος .

φυσικα μετα , δεν θα τους ειχε αναγκη, δεν θα ειχαν λογο υπαρξης, θα εχαναν του πελατες τους και θα πτωχευαν ,κατι το οποιο προσπαθουσαν ν’αποφυγουν με νυχια και με δοντια, κρατιοταν δε με το ζορι, με δανεικα, με ξεπουληματα της χωρας, με ότι ιερο και οσιο ειχαν, τα ειχαν βγαλλει όλα στο σφυρι για να κρατησουν την εξουσια που ειχαν και τωρα την εβλεπαν να τους φευγει μεσα από τα χερια.

Ηταν μεγαλο το πληγμα, …ξερεις τι είναι… να ξοδευεις περιουσιες , για να κρατας σε καταστολη τους λαους? ποσα χημικα χρειαζονται για να τους κρατας υπνωτισμενους ? ποσα χαπια ευτυχιας ειχαν εφευρει για να τους ξεγελανε? ποσες και ποσες βιομηχανιες ειχαν στηθει μ’αυτό το σκεπτικο? χειραγωγησης του οχλου, της μαζας, των λαων ?..και τωρα , μια χουφτα ανθρωποι θα τους χαλαγαν τα σχεδια?

Δεν υπηρχε περιπτωση να το επιτρεψουν αυτό, θα επιστρατευαν θεους και δαιμονες για να διατηρησουν την κυριαρχια τους. Αν μη τι άλλο το παιχνιδι ηταν δικο τους, εκεινοι οριζαν τους νομους και τους κανονες, εκεινοι λοιπον ειχαν τη δυναμη ελεγχου και την εξουσια στα χερια τους, εκεινοι λοιπον γνωριζαν και πώς να το σταματησουν.

Οι ανθρωποι της πλατειας, κακην κακως, με τα πενιχρα μεσα που διεθεταν και τις οποιες αντιξοοτητες, τρικλοποδιες , καταστολες, ξυλο, τσακωμους, διαφωνιες , καχυποψιες ,γκρινιες, συνεχιζαν πισματικα το ζυμωμα …μεχρι που κουραστηκαν, απογοητευτηκαν , δεν εβλεπαν και τον κοπο τους να πιανει τοπο.

τοχει αυτό το ψωμι, θελει υπομονη, χρονο,αλλα οι ανθρωποι βλεπεις,ειχαν μαθει να τα εχουν όλα ετοιμα, ζουσαν σε μια κοινωνια που τους παρειχε τα παντα, χτες κιολας, αρκει να ειχες χρηματα κιαγοραζες τα παντα , γιατι να κουραζεσαι? αυτο το πραγμα δεν τοχαν ξαναζησει, δεν γνωριζαν ποσο πολύ δουλεια θελει ένα ψωμι για να γινει και φυσικο ηταν να κουραστουν .

Ετσι αποφασισαν ν’ αφησουν το ζυμωμα και να φυγουν, να γυρισουν πισω στον κοσμο που γνωριζαν και ειχαν συνηθισει, κι αν πεινουσαν θα πηγαιναν στο φουρνο και θ’αγοραζαν ψωμι, αρκει να ειχαν χρηματα, αρα επρεπε να ψαξουν για δουλεια, να κανουν κατι παραγωγικο κι όχι να κοπροσκυλιαζουν κουβεντιαζοντας στις πλατειες.

Ειχε φροντισει φυσικα και το συστημα με τα φερεφωνα του, να διαδωσει και να διαμορφωσει αυτή την αποψη στην κοινη γνωμη, κι ετσι υποχωρησαν.

Ανησυχησαν πολύ γιατι ειχαν αρχισει να πεφτουν και οι εισπραξεις τους, επειδη οι ανθρωποι ειχαν αρχισει να μιλανε μεταξυ τους και οι τηλεορασεις εμεναν για ωρες κλειστες.

Όμως το ζυμαρι ηταν ηδη ετοιμο , βρισκοταν στη φαση που ηθελε να ξεκουραστει, να φουσκωσει .

Ετσι αρχισαν σιγα -σιγα να διαλυονται και να φευγουν και πηγαν διακοπες..να ξεκουραστουν κι αυτοι..γιατι οσο να πεις , είναι κουραστικη δουλεια το ζυμωμα, ασε που δεν ειχαν μαθει και ποτε να φτιαχνουν ψωμι μονοι τους, παντα το αγοραζαν ετοιμο και αυτή μονο η αλλαγη ηταν τεραστια.

το ψωμι αφου φουσκωσε, το αφησαν στον ηλιο να το ψησει και να το ροδοκοκκινησει, η ελλαδα ως γνωστον εχει ιδιαιτερο ηλιο και φως , ικανο ακομα και να ψησει ένα ψωμι.

Απλωσαν λοιπον το ζυμαρι στις παραλιες , στην αμμο , κατω από τον ζεστο ελληνικο ηλιο, το ραντισαν και με αλμυρα της θαλασσας για ναναι νοστιμο και τ’αφησαν .

Τωρα ψηθηκε.. δεν ψηθηκε? δεν γνωριζω να σας πω.

Η μια περιπτωση είναι να είναι σχεδον ετοιμο , ναχει δηλαδη ψηθει από τον ηλιο και να γινει το μοιρασμα.

Αν όμως δεν ψηθηκε τοσο καιρο…πρεπει να ψηθει ..που σημαινει ότι πρεπει να αναψουν φωτια..και για να αναψουν φωτια..θα πρεπει να φερουν ξυλα μαζι τους..

Όπως και ναχει το ψωμι αυτό δεν τρωγεται , γιατι ειπαμε, είναι μολυσμενο, αρα πρεπει να μοιραστει σε εκεινους που φροντισαν να το μολυνουν , γιατι τελικα αυτοι ζυμωναν τοσο καιρο.

Ετσι λοιπον ο λαος αποφασισε..

Να κερασει μ’αυτό το ψωμι..το κρατος..και τους μισθοφορους του..

Κι επειδη ειπαμε είναι διεθνες το ψωμι…θα προτεινα να μοιραστει φυσικα στην Διεθνη εκθεση Θεσσαλονικης..

Ηδη το κρατος ετοιμαζεται να είναι συσσωμο εκει με χιλιαδες μισθοφορους , βουλευτες, κομματοσκυλα, ματατζηδες για να λαβει «τον αρτον ημων» ψημενο η αψητο..

Με τις υγειες σας λοιπον…ότι ζυμωσατε θα φατε…κερασμενο απ’ολους τους ανθρωπους των πλατειων..

Τωρα μαθαμε να ζυμωνουμε , φατε εσεις αυτό το ψωμι..εμεις θα φτιαξουμε άλλο για μας..

Γιατι ξεχασαμε να βαλλουμε ΑΓΑΠΗ ..κι ετσι πρεπει να ζυμωσουμε παλι απ’την αρχη..!

1 σχόλιο: