Translate

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

" Εμεις ειμαστε το προβλημα, εμεις και η λυση "




                                                                                


                                                                                     
Αν κατανοουσαμε και συνειδητοποιουσαμε
οτι,
Eμεις ειμαστε η κυβερνηση γιατι εμεις τους ψηφιζουμε και τους αναθετουμε την εξουσια να αποφασιζουν και να πραττουν για μας, οτι εμεις τους εχουμε διορισει κι οτι ειναι υπαλληλοι μας και αρα, οτι εμεις μπορουμε να τους απολυσουμε και να τους καταργησουμε , οτι εμεις στην ουσια εχουμε την εξουσια κι οχι εκεινοι οπως λαθος μας εχουν κανει να πιστευουμε.
Το ιδιο ισχυει και με την αστυνομια, τις δημοσιες υπηρεσιες , την εκκλησια και ολους τους υποτιθεμενους κοινωνικους λειτουργους .
Η αληθεια ειναι οτι ο λαος εχει την εξουσια να προσλαμβανει και να απολυει οποιον δεν του κανει και εχει τη δυναμη να το κανει πραξη.
Αντιδραμε, διαμαρτυρομαστε , φωναζουμε, διεκδικουμε τα αυτονοητα , οταν το μονο που χρειαζεται να κανουμε ειναι , να τα εφαρμοσουμε.
Να κανουμε πραξη δηλαδη οσα με τοσο παθος διατυμπανιζουμε.
Η μονη διαμαρτυρια που εχει νοημα και αξια ειναι η δηλωση στασης , θεσης και τροπου ζωης.
Αρκει να συνειδητοποιησουμε τη δυναμη μας ως λαος και να το δηλωσουμε εμπρακτα με την σταση μας.
Μια μεγαλη μεριδα κοσμου που ελαβε μερος στις διαμαρτυριες ηταν εκει για να ζητησει περισσοτερα χρηματα , δουλεια απο την κυβερνηση που ο ιδιος ειχε εκλεξει, αναγνωριζοντας την ακομα ως δικη του ,προσδοκωντας να εισακουστει.
Εμοιαζε και μοιαζει με επαιτεια να ζητας να σου δωθει το αυτονοητο, σχεδον να παρακαλας γι αυτο που πραγματικα δικαιουσαι και σου ανηκει.
Ο περισσοτερος κοσμος που κατεβηκε στους δρομους ολο αυτο τον καιρο κινηθηκε με αυτο το σκεπτικο, κινηθηκε για να απαιτησει να τον λαβουν υποψη τους κι οχι για να τους απολυσει .
Μια μικροτερη μεριδα κοσμου ηταν εκει γιατι πραγματικα τους ειχε απολυσει και τους γνωστοποιουσε την αποφαση του.
Και μια ακομα μικροτερη μεριδα κοσμου τους εχει απολυσει απο καιρο και ζει και κινειται σε μια αλλη πραγματικοτητα χωρις αυτους και δημιουργει ηδη τον κοσμο της επομενης μερας, της νεας εποχης.
Ηταν αυτη η μεριδα που τους αναγκασε να παραιτηθουν για καποιες ωρες . Ηταν οι αποφασισμενοι κι οχι απλως οι αγανακτισμενοι .
Αν ηταν περισσοτεροι, η πλειοψηφια του λαου , σημερα η κυβερνηση αυτη θα ηταν παρελθον.
Η αληθεια λοιπον ειναι οτι ο λαος χρειαζεται χρονο ακομα για να συνειδητοποιησει ακριβως την κατασταση και να πιστεψει οτι μπορει αυτη η κατασταση ν'αλλαξει, μονο αν ο ιδιος αλλαξει ,γιατι ο καθενας απο μας ειναι μερος της πραγματικοτητας και του κοσμου που εχουμε δημιουργησει.
Γιαυτο χρειαζεται..
α) υπευθυνοτητα.
 Ν' αναλαβει την ευθυνη της καταστασης και της πραγματικοτητας ,γιατι μονο αναλαμβανοντας την ευθυνη του μεριδιου που μας αναλογει ο καθενας ατομικα αλλα και συλλογικα ολοι μαζι μπορουμε να διεκδικησουμε την αλλαγη.
β) αποφασιστικοτητα.
Να παρουμε την αποφαση , αφου ουσιαστικα τους καταργησουμε μεσα μας , να τους απολυσουμε απο τις θεσεις που τους δωσαμε και να παψουμε να ζηταμε κατι απ'αυτους που μας προδωσαν, ωστε να μπορεσουμε να προχωρησουμε μπροστα και να ανοιξουμε νεους δρομους.
γ) συνειδητοτητα.
 Να πιστεψουμε οτι πραγματικα δεν τους χρειαζομαστε, οτι δεν εχουν να μας προσφερουν τιποτα, δεν εχουν να μας δωσουν τιποτα , αντιθετα μας τα παιρνουν ολα , μας κλεβουν καθημερινα ,ειτε στερωντας μας την εργασια, τα χρηματα , ειτε κλεβοντας μας την ενεργεια επειδη ασχολιομαστε μαζι τους .
Μεσα απο την συνειδητοποιηση θα απελευθερωθουμε απο την σκλαβια της εξουσιας που μας κανει μικρους κι αδυναμους ,ανυπερασπιστους και φοβισμενους και θα βαδισουμε ελευθεροι και πραγματικα ανεξαρτητοι στο δρομο της νεας εποχης.
δ) νεα εποχη εναντι νεας ταξης πραγματων .
Μ ια εποχη τελειωνει κι αρχιζει μια αλλη. Ο παλιος τροπος πεθαινει για να γεννηθει ενας νεος. Ο κοσμος οπως τον ξεραμε αλλαζει, η ενεργεια στον πλανητη αλλαζει, για να γινει η αποκατασταση των δυσαρμονιων και των ανισοτητων που εχουν δημιουργηθει κι εχουν οδηγησει στο αδιεξοδο που βιωνουμε, και θα συνεχιστει μεχρι να γινει κατανοητο απ'ολους..οσους τουλαχιστον εχουν την δυνατοτητα να το αντιληφθουν και ν'αλλαξουν.Οσοι εχουν τη δυνατοτητα να συγχρονιστουν στο πνευμα της νεας της εποχης , της ενοτητας, της αγαπης, της αλληλεγγυης , της ειρηνης και της αποκαταστσης της αρμονιας στη γη.
Η κριση λαμβανει χωρα και συμβαινει σε ολα τα επιπεδα , μας αλλαζει εσωτερικα και εξωτερικα και μας καλει να λαβουμε συγκεκριμμενη θεση και σταση , μας καλει να ειμαστε ακεραιοι , καθαροι, διαφανοι , αγγελιοφοροι και υπηρετες του νεας εποχης.
Κατι το οποιο γνωριζουν οι ισχυροι της γης και προσπαθουν να ανατρεψουν τρομοκρατωντας τον κοσμο με τα οπλα του φοβου , του ελεγχου και της εξουσιας, κρατωντας δεσμιες τις συνειδησεις και το πνευμα σε χαμηλα επιπεδα προσπαθωντας να καθυστερησουν την αφυπνιση που οι ιδιοι φοβουνται γιατι θα σημανει το τελος της υπαρξης τους και της κυριαρχιας τους στη γη , που θεωρουν κτημα και ιδιοκτησια τους και σκλαβους τους οσους κατοικουν πανω σ'αυτην.
ε) αλλαγη του τροπου σκεψης.
Αυτη η νοοτροπια και ο τροπος σκεψης, που εχει επικρατησει στον πλανητη, ο νομος της ζουγκλας οτι το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο, το δικαιο του ισχυροτερου που επικραττει γενικα εναντι των αδυνατων , ειναι ενα σκεπτικο που οδηγει στην καταστροφη της ζωης και δημιουργει το αδιεξοδο που βιωνουμε αυτη την εποχη της κρισης.
Το σκεπτικο του να "εχω" περισσοτερο παρα να "ειμαι" , η κυριαρχια της δυναμης του "εγω" της υλης εναντι της ψυχης , συνανταται οχι μονο στους ισχυρους αλλα και σε οσους τους υπηρετουν κι εχουν πιστεψει " οτι ετσι ειναι τα πραγματα και δεν αλλαζουν".
Υιοθετωντας το ιδιο σκεπτικο , ειτε γιατι βολευονται ακομα με δουλεια και χρηματα ειτε γιατι βρισκονται σε υπνωση ,η οποια τους κανει να νιωθουν οτι ειναι ανημποροι ν'αντιδρασουν , νιωθουν μικρα και αβουλα στρατιωτακια μπροστα στην επιθεση των σοκ που δεχονται καθημερινα και τους καθηλωνουν στην οποια κινηση τους που γινεται με ιδαιτερη δυσκολια αυτη την εποχη λογω των βαρων που κουβαλαει ο καθενας, των ενοχων και των αχρηστων πραγματων που εχει συσσωρευσει μεσα του και γυρω του.
στ) το συστημα ειμαστε εμεις .
Κατ'αυτον τον τροπο και μ'αυτο το σκεπτικο σε γενικες γραμμες , δημιουργειται μια αλυσιδα απο τον μεγαλυτερο εως τον μικροτερο, απο τον πλουσιοτερο εως τον φτωχοτερο, απο τον δυνατοτερο εως τον πιο αδυναμο , απ'ακρη σ'ακρη στον πλανητη , μια αλυσιδα που ενωνει τα " εγω " των ανθρωπων και φταχνει μια πλατφορμα με σαθρα θεμελια οπου εκει πανω χτιζουν ονειρα και τις ζωες τους οι ανθρωποι της γης, που εχουν επιτρεψει κι εχουν παραδωσει τον ελεγχο τους σε καποιους "ειδικους - ηγετες-αρχηγους - τσοπανηδες ",των κοπαδιων που οι ιδιοι αποτελουν γιατι εχουν πειστει για την αδυναμια τους και την ελλειματικη τους φυση ως ατελη οντα που δεχονται τελικα τον θανατο και την καταστροφη ως τη μεγιστη αρχη και οχι τη γεννηση και την εξελιξη .
Ενα συστημα που εχει αναγει τους φοβους , την καταστολη, τον ελεγχο , τον θανατο, ως υπερτατες αξιες και μαχεται κιολας με νυχια και με δοντια για να τις διατηρησει.
Η δικη μας αδυναμια επιτρεπει σ'αυτο το συστημα, σ'αυτον τον τροπο ζωης να υπαρχει.
Η αποδοχη του θανατου ως τελεσιδικου γεγονος της υπαρξης κι οχι ως μια μεταβαση που ειναι πραγματικα εδωσε στην ανθρωποτητα μια οπτικη περιορισμενη, με οριζοντες αρχης και τελους κι οχι μιας οπτικης συνεχομενης κι εξελισσομενης , διαρκους κι αιωνιας που αφορα τελικα κι αναγνωριζεται απο τις ψυχες των ανθρωπων κι οχι απο την υλη τους που ειναι το " εγω" το οποιο επικρατει αυτη τη στιγμη κι εχει δημιουργησει το συστημα το οποιο ζουμε.
ζ) απελευθερωση ψυχων .
Ψυχη εναντι υλης , αορατο εναντι ορατου, η αιωνια παλη, η αιωνια αναμετρηση λαμβανει χωρα τωρα, αυτη την εποχη της κρισης καλουμαστε να αποκτησουμε, να διευρυνουμε , να ανοιξουμε χωρο για να εκδηλωθει, να φανερωθει η ενεργεια της ψυχης μας.
Εμπιστοσυνη ψυχικη, εσωτερικη , θεικης πνοης κι ενεργειας συμπαντικης , ενδυναμωση κι αποδοχη του αορατου κοσμου ,οσων δεν βλεπουμε ορατα, αλλα αντιλαμβανομαστε μεσω των αισθησεων της καρδιας και του νου μας , μεσω της διαισθησης και της ενορασης μας μεσω του πνευματος μας , που μας συνδεει με το συμπαν , με την αληθεια της ζωης, με την πηγη μας, με την αληθινη μας υπαρξη, με το πριν μας και το αιωνιο σωμα μας .
 Την μια και μοναδικη μας υπαρξη , την ψυχή μας , που θα μας οδηγησει στην μεταβαση της νεας εποχης, της αναστασης του πλανητη και της ανθρωποτητας γενικοτερα , μεταφεροντας το πνευμα και την ενεργεια της αγαπης στη γη δημιουργωντας μια ζωη σε νεες πιο διευρυμενες διαστασεις με μεγαλυτερα ορια οπου θα χωρουν,
Η Ελευθερια - η Ενοτητα ( Αγαπη) - η Ειρηνη - η Δικαιοσυνη -η Αληθεια
Αυτες ειναι βασικες ιδιοτητες της ψυχης που μονο οι απελευθερωμενες ψυχες γνωριζουν λογω του υψηλου τους πνευματος και μπορουν να πραξουν σ'αυτες τις αρχες μονο κι εφοσον ειναι σε συνδεση κι ενωμενες με την αρχικη τους πηγη υπαρξης κι οχι αποκομμενες κι αποδυναμωμενες απ'αυτην.
Ειναι η ωρα να ενωθουν η υλη με το πνευμα, η ψυχη με το σωμα, ο νους,  με την καρδια.
και να πραξουν πλεον ως ενα ενιαιο κι αδιαιρετο συνολο δημιουργωντας μια νεα πραγματικοτητα με νεα δεδομενα οπου ολοι θα χωρανε κι ολοι θα εχουν τη θεση τους σε αρμονια με τη φυση και το συμπαν , οπως οι συμπαντικοι νομοι και η ταξη του συμπαντος  εχουν ορισει .



2 σχόλια:

  1. Μόνο που πρέπει και στα τρία επιπεδα, κοινωνικό, ομαδικό και ατομικό να δράσουμε και να εργαστούμε για να γίνουν όλα τα οράματα που έχουμε πράξη! Δεν θα γίνουν από μόνα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια σου αντωνη, αν καταφερουμε να ενωσουμε τον εαυτο μας,μεσα μας τοτε τα οραματα μας θα γινουν πραξη κι εξω μας..σε ολα τα επιπεδα φυσικα..ταυτοχρονα και παραλληλα συμβαινει η αλλαγη.και μεσα μας κι εξω μας...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή