Translate

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!!!!

Στην πλ।Συνταγματος γεννιεται ενας νεος δημοκρατικος θεσμος , η λαικη συνελευση οπου καθε πολιτης μπορει να εκφρασει την αποψη του, την γνωμη του η την προταση του।
Ανθρωποι με διαφορετικες πολιτικες αποψεις και πεποιθησεις απο διαφορετικα κοινωνικα στρωματα και ταξεις καλουνται να συνεργαστουν και να βρουν μια κοινη πορεια।
Ολοι ακουγονται πλεον, ολοι εχουν ενα βημα να μιλησουν κι ενα κοινο να τους ακουσει।
η συνεχομενη ροη ιδεων , αποψεων και προτασεων δημιουργει ζυμωσεις πρωτογνωρες και μας καλει να συνθεσουμε ενα νεο τροπο αντιληψης και σκεψης , ενα συλλογικο συνθετικο ευρυ
νου οπου ολες οι αποψεις χωρανε।
Καμμια αποψη, γνωμη, ιδεα, προταση δεν ειναι περιττη, κι ολες μαζι συθετουν ενα μοναδικο παζλ , μια εκονα πολυχρωμη και πολυδιαστατη, που διαχεει μια αισθηση μαγικη κι αποτελει ενα βιωμα μοναδικο στην ιστορια της ανθρωποτητας।
Εδω στην πλ।Συνταγματος καλουμαστε να εφευρουμε , να συνθεσουμε και να εφαρμοσουμε την ενοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ। , οπως οι αρχαιοι προγονοι μας ειχαν ορισει ।
Ο δρομος δεν ειναι ευκολος , δεν ειναι προσδιορισμενος και δεν εχει σαφη και ξεκαθαρο προορισμο।καθημερινα διαμορφωνεται κι εξελισσεται αναλογα με τους ανθρωπους που συμμετεχουν σ'αυτο δημιουργωντας κι ανοιγοντας ενα πνευματικο μονοπατι και διεπεται απο τις ιδιες αρχες της αληθειας οπως και καθε αληθινο πνευματικο μονοπατι που ακολουθει καθε αναζητητης της αληθειας ।
Εδω στην πλ।συνταγματος καλουμαστε να ενωσουμε τους ανθρωπους , καλουμαστε να προσδιορισουμε ακομα κιαυτη τη λεξη " ανθρωπος" που ναι μεν θεωρειται αυτονοητη αλλα πολυ διαφερει στην πραξη της απο την αρχικη της ενοια και ουσια।
Οσοι περνουν απο δω,οσοι συμμετεχουν ενεργα σ'αυτο το εγχειρημα ως εθελοντες φυσικα γιατι μονο αυτη η ιδιοτητα υπαρχει εχουν να πουν οτι καθημερινα αλλαζουν, εχουν να πουν οτι αυτο που βιωνουν ειναι πρωτογνωρο κι ακομα κιαν μοιαζει με πολλες επαναστασεις αλλων εποχων δεν ειναι ιδιο με καμμια ,γιατι πρωτη φορα στην ιστορια της ανθρωποτητας οι λαοι ολου του κοσμου ενωνονται κατω απο μια κοινη αρχη και μια κοινη διεκδικηση। ,πρωτη φορα στην ιστορια της ανθρωποτητας καθε κυριακη οι λαοι ενωμενοι διεκδικουν το δικαιωμα τους να "ειναι ανθρωποι " το δικαιωμα τους να ακουγονται , το δικαιωμα τους τελικα να υπαρχουν πανω σ'αυτον τον πλανητη σαν "ισος προς ισο" με ολα τα πλασματα του πλανητη।
Γιαυτο και πρωτο αιτημα μας ειναι η ΕΙΡΗΝΗ και ο ειρηνικος χαρακτηρας αυτου του κινηματος ειναι πλεον γεγονος αναμφισβητο , που η προβοκατσια του συστηματος δεν μπορεσε να διαστρεβλωσει την τεταρτη με τα μεμονωμενα περιστατικα βιας που δημιουργησε।
Δεν μπορεσε να αλλοιωσει τον ειρηνικο χαρακτηρα αυτης της κινητοποιησης με τα εκατονταδες χημικα κι ασφυξιογονα που χρησιμοποιησε για να τρομαξει και να φοβισει το πληθος των ανθρωπων που βρικονταν στην πλατεια κι αντεξαν μεχρι λιποθυμιας ορισμενοι διαφυλαττοντας με καθε τροπο και ως κορη οφθαλμου αυτη την μεγαλη κατακτηση।
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ !!!!!!!!
Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ॥ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΘΕ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΛΕΟΝ।

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί, συνομιλητές,
    καλό είναι να γνωρίζετε και τις κριτικές απόψεις που υπάρχουν περί της “Άμεσης Δημοκρατίας”, και που εκφράζονται στο site: http://real-democracy.gr/, το εγκυρότερο site του “Κινήματος των Πλατειών”.
    Απόψεις, όπως αυτές στο νήμα με τίτλο:
    «“Αμεση Δημοκρατία”: Ως απατηλή, οφείλει να απατά», εδώ:
    http://real-democracy.gr/forum/%E2%80%9Camesi-dimokratia%E2%80%9D-os-apatili-ofeilei-na-apata
    Εντός αυτού, υπάρχει ένα μήνυμα με τίτλο:
    ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ, εδώ:
    http://real-democracy.gr/forum/%E2%80%9Camesi-dimokratia%E2%80%9D-os-apatili-ofeilei-na-apata#comment-10272
    όπου ευρίσκονται παραπομπές προς όλα τα συναφή νήματα του site.
    Το μήνυμα εισάγεται ως εξής:
    «“Αγαπητοί συναγωνιστές,
    η βασική “ιδέα” του ιδεολογήματος της “Άμεσης Δημοκρατίας” είναι ότι, για τα “δεινά” μας, δεν φταίει ο καπιταλισμός αλλά, ο τρόπος διακυβέρνησής του.»

    Υ.Γ.:
    Στο blog που ακολουθεί, θα υπάρξει αναδημοσίευση πολλών από τα σχετικά υλικά, εάν τυχόν συμβεί κάτι το απρόβλεπτο...
    http://amesidimokratia2011.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή