Translate

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Απεξαρτηση απ'το χρημα


Ολες οι εξαρτησεις είναι ιδιες, ειτε καπνιζεις , ειτε παιρνεις ναρκωτικα, ειτε εισαι σεξομανης, όλα γινονται εθισμος , είναι η λειτουργια του σωματος τετοια που εθιζεται ευκολα με τις επαναληψεις, είναι η συνηθεια, το προγραμμα, ειναι η λειτουργια της υλης, βασιζεται στην ελξη, στις επιθυμιες, στην ελειψη βουλησης.

Επιθυμια – στερηση μια αλυσιδα των αντιθετων ενεργειων που ειναι φτιαγμενο το σωμα και μας κραταει δεσμιους κι αλυσοδεμενους σε ένα αδιακοπο πηγαινε- ελα.

Για να σπασει αυτή η αλυσιδα χρειαζεται βουληση.. η βουληση είναι ικανοτητα της ψυχης, της ενεργειας που βρισκεται εξω απ’τα αντιθετα .

Ενεργοποιειται όταν ειμαστε σ’επαφη με την ψυχη μας, οταν η ψυχη εχει τον κυριο λογο κι όταν πραττουμε συμφωνα μ’αυτην.

Είναι η κινητηριος δυναμη της αυταρκειας , η δυναμη που μας ωθει να βρουμε την αυταρκεια μας.

Μονο με ψυχικη δυναμη μπορει να νικησει κανεις τις εξαρτησεις , αυτό είναι γνωστο.

Όμως για να πετυχουμε την ευκολη απεξαρτηση, αυτό που χρειαζεται να κανουμε είναι να αντικαταστησουμε την συνηθεια μας με κατι άλλο .

Συνειδητοποιηση αρχικα της καταστασης, ξεσκαρταρισμα μετα, αντικατασταση της συνηθειας με κατι άλλο , με ουσιαστικη ενεργεια..καθε συνηθεια δημιουργει αλληλενδετους εθισμους, λειτουργιες που μας κρατουν εγκλωβισμενους στον κοσμο της υλης , σε κατωτερες σφαιρες που μας υποβιβαζουν σαν οντοτητες δημιουργωντας ένα τροπο ζωης απολυτα εξαρτημενο, ετσι είναι ευκολο να μας χειραγωγουν και να μας περνανε συνεχως με διαφορους τροπους αναγκες και συνηθειες που δεν χρειαζομαστε πραγματικα.

Όπως το χρημα, η εξαρτηση μας είναι τοσο μεγαλη απ’αυτό που δεν μπορουμε να διανοηθουμε την ζωη μας χωρις αυτό.

Την εποχη που διανυουμε καλουμαστε να απεξαρτηθουμε απ’ολες αυτές τις συνηθειες , ακομα κι από το χρημα..συνηθειες αιωνων , τροπος ζωης χιλιαδων χρονων και το συστημα που τις εξυπηρετει δειχνει να οδευει προς την καταρευση του.

Καλουμαστε να απεξαρτηθουμε απ’όλα αυτά που μας κρατουν δεσμιους ενός συστηματος που το μονο που κανει είναι να μας καταστρεφει κι εμεις ως αλυσιδες αυτου να καταστρεφουμε επισης, μια πορεια που μονο στην απολυτη καταστροφη οδηγει.

Για να αντιστραφει αυτή η πορεια, χρειαζεται ν’αντιστρεψουμε εμεις τις ενεργειες μας, ν’αντλησουμε δυναμη και θα χρειαστουμε παρά πολύ, ώστε να τα καταφερουμε να ξεφυγουμε απ’αυτόν τον φαυλο κυκλο.

Δεν νοειται αλλαγη χωρις κοστος, δεν νοειται μεταβαση χωρις αντικατασταση, δεν νοειται πνευματικος δρομος και ολοκληρωση οντος με εξαρτησεις.

Καλουμαστε να γινουμε θεοι, καλουμαστε να ενεργοποιησουμε τις θεικες μας ικανοτητες, καλουμαστε να επιβεβαιωσουμε την υπαρξη μας ως παιδια μιας ανωτερης οντοτητας, ως παιδια με πνευμα , ψυχη κι όχι μονο σωμα.

Σιγουρα είναι δυσκολο, σιγουρα είναι επιπονο, μα επιπονη είναι αλλωστε και η ζωη μας, η ζουγκλα που ζουμε δεν νοειται κοσμος ανθρωπων.

Σιγουρα δεν θα τα καταφερουν ολοι, όμως αξιζει να προσπαθησουμε , ότι διδαχτηκαμε σαν ανθρωποτητα όλα αυτά τα χρονια της παραμονης μας σ’αυτόν τον πλανητη καλουμαστε τωρα να τα κανουμε πράξη.

Η συγκυρια αυτή της κρισης εχει κι αυτό τον σκοπο, ας μην βλεπουμε τι μας κανουν οι αλλοι συνεχως , ας δουμε τι κανουμε εμεις και πως μπορουμε ν’ανταπεξελθουμε συμφωνα με τα δεδομενα που εχουμε και σημερα τα δεδομενα είναι ότι το χρημα τελειωνει, το χρημα αποσυρεται, το χρημα γινεται ο μεγαλυτερος βραχνας της ανθρωποτητας και αποκαλυπτεται ότι είναι η πηγη μυριων κακων.

Απεξαρτηση λοιπον, αποστασιοποιηση από κάθε υλικη δεσμευση, οσο μπορουμε, βημα- βημα, βρισκοντας εναλλακτικους τροπους διαβιωσης, εναλλακτικους τροπους συναλλαγων, εναλλακτικους τροπους εργασιας, που θα βασιζονται σε αληθινες αξιες κι όχι πλασματικες.

Καλουμαστε να βοηθαμε ο ενας τον αλλον, να συνεργαζομαστε, να ανακαλυπτουμε και να δημιουργουμε καινουργιους δρομους, δρομους που δεν περπατηθηκαν ποτε, καλουμαστε να γινουμε πρωτοποροι, εφευρετες και ανθεκτικοι σε ότι προκυψει.

Μονο ενας τροπος υπαρχει για να γινουν όλα αυτά, να θυμηθουμε και ν’απελευθερωσουμε την ενεργεια που μας δωθηκε σαν θεικη πνοη, να σχηματισουμε και να φανερωσουμε την ψυχη μας, την μια και μοναδικη πραγματικη μας οντοτητα, τον ένα και μοναδικο αληθινο εαυτο μας και σαν μπουμε στον δικο της δρομο, αν την αφησουμε να μας οδηγει τοτε όλα θα γινουν μαγικα, κανεις δεν θα πεινασει , κανεις δεν θα ποναει, κανεις δεν θα πεθανει, γιατι η ψυχη γνωριζει τον δρομο, τον δρομο για τον αληθινο κοσμο, τον πληρη κοσμο της αυταρκειας κι όχι της στερησης που βιωνουμε.

Αν λοιπον ηρθες από κει ,καλεισαι να το δειξεις, καλεισαι τωρα να πραξεις σ’αυτό που εισαι κι όχι σ’αυτό που νομιζες ότι εισαι.

Καλεισαι να ενεργοποιησεις ολες τις ικανοτητες σου με ολες τις δυνατοτητες που σου δωθηκαν, για νασαι εδώ την συγγεκριμμενη στιγμη, γνωριζεις και πως πρεπει να χειριστεις την κατασταση, γνωριζεις τον τροπο να ξεφυγεις , αρκει να τον θυμηθεις, να τον νοησεις και να τον απελευθερωσεις.

το χρημα αντικαθισταται με το χρισμα με το χαρισμα με την οικειοθελη και ανιδιοτελη προσφορα που σου φερνει οτι χρειαζεσαι να εχεις για να προχωρησεις ,απαλλαγμενος απο περιττα βαρη που σε κρατουν δεσμιο και σου κλεβουν χρονο, χρονο που ειναι πολυτιμος για τον πλανητη αυτη τη στιγμη, χρονος που ειναι η ενεργεια που χρειαζομαστε ολοι μας για να επιβιωσουμε, χρονος που φερνει τα παντα οταν εισαι συντονισμενος μαζι του.

γιατι χρονος ειναι η ψυχη σου και περιεχει τα παντα!!

6 σχόλια:

  1. καταπληκτικο το κειμενό σου!
    Με συγκίνησες.....
    Να τονισω μονο ενα σημειο που δεν θα κουραστω να επαναλαμβανω:
    η ψυχική δυναμη καθως και η Βουληση,
    ενεργοποιουνται μονον οταν το εγω ειναι υγιες ή βαδιζει, εστω, προς την υγεια..
    Καλη σου μερα marbeyou!
    να εισαι καλά
    και να εχεις μιαν ομορφη μερα
    ειτε με χρημα ειτε χωρις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα έχουμε κάνει κουλουβάχατα, άλλα έπρεπε να ζούμε και άλλα καταντήσαμε να έχουμε ανάγκη και να εξαρτιόμαστε από αυτά. δύσκολα να ξεκολλήσουμε, και είναι δύσκολο γιατί εμείς μπήκαμε στο λούκι. Το ιδανικό? δεν το σκεφτόμαστε καν, δεν υπαρχει καν για μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πεταλουδιτσα μου ευαισθητη ,
    πετα παντου και δωσε το μυνημα σου..

    με χρημα η χωρις θα τα καταφερουμε , θα βρουμε τροπους,
    η ψυχη μας γνωριζει και θα μας οδηγησει εκει που πρεπει να παμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μενια μου,

    ετσι επρεπε να γινει..αν δεν παθεις δεν μαθαινεις..
    αφου πιασουμε καλα καλα τον πατο, θ'αρχισουμε να ανεβαινουμε , θα ξεκολησουμε θελουμε δε θελουμε..
    θα τα δουμε ολα σ'αυτη τη ζωη!
    στην κυριολεξια ομως...ετοιμασου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κινητήρια δύναμη του ανθρώπου είναι το πάθος. Και εσύ αγαπημένη μου φίλη με αυτό σου το κείμενο δείχνεις ότι το διαθέτεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή