Translate

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΛΕΝΤΙ?


Γιατι δεν αντιδραμε σε οσα συμβαινουν.?

Πιθανα σεναρια και σκεψεις .

1.Πολλοι λενε ότι ειμαστε παθητικοι και αβουλοι, απλοι παρατηρητες σε οσα συμβαινουν γιατι μας ψεκαζουν, μας ποτιζουν, μας ραντιζουν και μας αποβλακωνουν με διαφορα χημικα για να ειμαστε αδρανεις. Πιθανο.

2. αλλοι λενε ότι δεν αντιδραμε γιατι περιμενουμε τους αλλους να ξεκινησουν πρωτα, η εστω καποιον να βγει μπροστα να μας οργανωσει και να μας κατευθυνει.ισχυει κιαυτο.

3. αλλοι γιατι ακομα είναι βολεμενοι και δεν τους εχει αγγιξει , δεν εχουν ακομα ξεκαθαρη εικονα για το τι συμβαινει, δεν εχουν διαμορφωσει αποψη ( αυτοι είναι παρά πολλοι ακομα)

4. αλλοι γιατι πιστευουν πως καμμια εξεγερση δεν θαχει αποτελεσμα , γιατι οι αποφασεις εχουν παρθει και δεν θ’αλλαξει τιποτα παρα μονο ότι θα χυθει αιμα αθωων όπως γινεται συνηθως, αλλωστε είναι πιθανο να εχουν λαβει τα μετρα τους και περιμενουν να συμβει μια εξεγερση για να τους δωσει και το αλλοθι που ζητουν για να περασουν ακομα και στρατιωτικο νομο ( κυκλοφορει κι αυτο το σεναριο)

5. καποιοι δυναμωνουν εσωτερικα , επαναστατουν εσωτερικα και σταδιακα απομακρυνονται από το συστημα ειρηνικα χωρις διαμαρτυριες , ψαχνουν εναλλακτικους τροπους διαβιωσης. Είναι αυτοι που δεν θελουν να συμμετεχουν σε καμμια εκφραση κι εκδηλωση πιθανης βιας .

6. καποιοι αλλοι κανουν κρα για αιμα, εξουσια, καρεκλες και οφιτσια και προσπαθουν να εκμεταλευτουν την κατασταση παροτρυνοντας τους αλλους να κινητοποιηθουν.

7 αλλοι περιμενουν να ερθουν οι εξωγηινοι να μας σωσουν η η δευτερα παρουσια, αν γινεται να ερθει ο ιδιος ο θεος αυτοπροσωπως ακομα καλυτερα.

(Δεν μπορω να σκεφτω αλλα, αν εχετε καποια συμπληρωστε τα ).

Που συναντιουνται όλα αυτά τα σεναρια? Υπαρχει ενας κοινος παρονομαστης που να τα ενωνει ? υπαρχει μια κοινη δραση που θα μπορουσαμε να συμμετεχουμε ολοι και ν’αποφυγουμε συγκρουσεις και να μην σφαχτουμε μεταξυ μας?

Να σταματησουμε να διωκουμε ο ενας τον αλλον και να ενωθουμε σαν ελληνες, να συγχωρησουμε κιαυτους που εκλεψαν προδωσαν κι εφεραν τη χωρα σε αδιεξοδο . δεν εχουμε να κερδισουμε τιποτα αν μπουν φυλακη η αν ακομα τους κρεμασουμε αναποδα στο συνταγμα.

Η ζημια εχει γινει και δεν προκειται ν’αλλαξει τιποτα.διεφθαρμενοι ανθρωποι υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα , σ’ολες τις εποχες και σ’ολους αιωνες.

Η τιμωρια τους δεν εφερε κανενα αποτελεσμα ουτε παραδειγματισε κανεναν , απλως διαιωνισε το μισος και την οργη και συνεχισε να χωριζει αντι να ενωνει.

Έναν τροπο βλεπω αντιστασης που μπορει να είναι ειρηνικος, να ενωσει ολο τον κοσμο και ιδιαιτερα ολους τους ελληνες , γιατι αυτή τη στιγμη προεχει να ενωθουμε

σαν λαος , ως ένα σωμα εναντια στα ξενα συμφεροντα που μας βλεπουν σαν μεζεδακι ετοιμο να μας καταβροχθισουν.

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΛΕΝΤΙ , απ’ακρη σ’ακρη σ’ολη τη χωρα, με τραγουδια και χορους , όπως μονο εμεις ξερουμε να κανουμε και να τους μουρλανουμε τελειως..

Μονο αν δειξουμε ότι δεν μασαμε, θα τους σταματησουμε,να μην τους δωσουμε την ευκαιρια που ζητουν ( αν αληθευει το σεναριο περι στρατιωτικου νομου )

Να στειλουμε ένα δυνατο μυνημα ότι η ελληνικη ψυχη παραμενει ζωντανη και ξυπνια και δεν μας νοιαζει ότι κιαν κανουν, εμεις θα βρουμε τον τροπο να περναμε καλα, θα βρουμε τον τροπο να επιβιωσουμε με χορο και με τραγουδι λιγο κρασι λιγο θαλασσα και τ’αγορι μας.

Ρομποτακια δεν προκειται να γινουμε ποτε, ουτε γερμανοι , ουτε αμερικανοι..

Ειμαστε ελληνες κιαυτο πρεπει επιτελους να το σεβαστουν, γιατι εμεις μπορει τη μια μερα να κλεβομαστε μεταξυ μας, αλλα την άλλη μερα γλενταμε παρεα.

Γιατι εχουμε την ικανοτητα να κινουμαστε με ευκολια και στο μαυρο και στο ασπρο γιατι κατά βαση ειμαστε λευκοι και τη ζωη την βλεπουμε σαν παιχνιδι..(όπως λεει και το παραμυθι..ταξιδιωτες στη χωρα του λευκου )

Αν χασουμε αυτή μας την ικανοτητα τοτε πραγματικα ειμαστε χαμενοι.

Ποιος αληθινος ελληνας θελει να χασει το γλεντι, την παρεα, το παιχνιδι?

Αυτό μας κρατησε ζωντανους , η ικανοτητα μας να αλλαζουμε ρολους ευκολα. Δεν ειναι τυχαιο ότι εδώ γεννηθηκε το θεατρο, ο λογος, οι τεχνες , ο πολιτισμος.

Γιατι όλα αυτά είναι ψυχαγωγια, αγωγη της ψυχης , παιχνιδι κι αυτο γνωριζουμε πολύ καλα να το κανουμε.

Ας τους γραψουμε στα παλια μας τα παπουτσια ( μονο τετοια θαχουμε από δω και περα )

Αλλωστε η φτωχεια θα είναι η μοδα της νεας εποχης κι ως γνωστον

« Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ» και πολύ τρελλα..

και δοξα τω θεω εχουμε μπολικη..

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα,ωραία συμπεράσματα.Mας λείπει ακόμη η μορφοποίηση,αλλά σιγά-σιγά θα τη βρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπα δεν μπορεί κανείς να μας καταβροχθήσει εμας.. είμαστε αχώνευτοι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σου ντονα σονορα,καλως ηρθες !!

    ναι εχουμε ακομα δρομο...θα το βρουμε που θα παει?
    αισιοδοξια και κεφι ναχουμε και λυσεις παντα υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια σου δελφινανθρωπε,

    χαχαχ αχωνευτοι εε? εμμ αιωνες προσπαθουν να μας ξεκανουν και δεν ταχουν καταφερει...
    φιλια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παρουσα κι ας αργησα!
    Μέσαααααααααααααααααααααααααα είμαι!
    Marbeyou?
    θα τους τρελλανουμε θα δεις.............
    ο,τι εσωσε τους Ελληνες, εκ των αρχαοτατων χρονων,
    ήταν το φως, που τους εδινε καθαροτητα στη σκεψη
    κι η ιερη τους "τρελα".........
    ας τα θυμηθουμε.........
    καλημερα!!!!!!!!!!!
    και πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχα καλως την πεταλουδα μας!!!

    ναι, αυτη ειναι η ιερη τρελλα, η καθαροτητα της σκεψης , η χαρα δηλαδη που προσπαθουν να μας κανουν να ξεχασουμε..

    πολυ χαιρομαι που σε βρηκα !!
    φιλια πολλα κι απο μενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή