Translate

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Τα παιδια είναι οι δασκαλοι της νεας εποχης.


Σημερα τα παιδια κατεκλυσαν τους δρομους για άλλη μια φορα σε μια πορεια διαμαρτυριας , για τον αδικο χαμο του Αλεξη και οι γονεις για άλλη μια φορα δεν ηταν εκει.

Δεν θα ξεχασω την πρωτη φορα που τα παιδια εκλεισαν τους δρομους, πρεπει ναταν το 88- 89 , επι Αρσενη υπουργου παιδειας, 17χρονα εκαναν τις πρωτες πορειες και καταληψεις για να διαμαρτυρηθουν για την παιδεια που τους επεβαλλαν.

Η αντιδραση των γονιων? Αποκαλουσαν τα παιδια αλητες, τεμπεληδες και ότι άλλο.

Κανεις δεν ηταν διπλα στα παιδια, μονα τους στους δρομους με τους γονεις απεναντι τους να διαμαρτυρονται που ηταν κλειστοι οι δρομοι και δεν μπορουσαν να πανε στη δουλεια τους.

Και που πηγαιναμε τοσα χρονια στη δουλεια μας, τι καταλαβαμε? Που είναι σημερα η δουλεια σου ευσυνειδητε εργαζομενε πολιτη? Που είναι σημερα το κρατος που υποστηριζες? Που είναι σημερα οι κοποι σου?

Λες και δεν μας αφορα το θεμα, λες κιαυτα τα παιδια δεν ειναι τα δικα μας παιδια , λες και ολοι οσοι κατεχουν υψηλες θεσεις η οποια θεση δεν είναι και γονεις κι οποια αποφαση παιρνουν μικρη η μεγαλη δεν αφορα και τα δικα τους παιδια.

Αληθεια ποιανου είναι αυτά τα παιδια που βγαινουν στους δρομους? Δεν είναι τα δικα μας παιδια?

Ο Aλεξης δεν ηταν δικο μας παιδι? Ένα παιδι που πηγαινε βολτα επεσε νεκρο από την σφαιρα ενός ασυνειδητου ενηλικα. Και ποσα αλλα συμβαινουν κάθε μερα?

Οι ιδιοι οι γονεις στρεφονται εναντιον των παιδιων τους , καμμια εμπιστοσυνη, αν τ’αφησω λεει ελευθερο θα παθει κακο, θα μου πει ψεμματα, θα με κοροιδεψει,

Ναι συμβαινει κιαυτο, αν αυτό εμαθε από σενα αυτό θα κανει, αν εσυ δενε χεις εμπιστοσυνη δεν θαχει κιαυτο, ότι ειμαστε εμεις είναι κι εκεινα, αλλα δεν αντεχουμε να το βλεπουμε .

Ποσα παιδια υποφερουν καθημερινα και οι γονεις απουσιαζουν, απορροφημενοι στην καριερα τους και στα προσωπικα τους θεματα , αποκομμενοι από τα παιδια τους στηριζουν ένα συστημα που θρεφει δολοφονους και σκοτωνει τα ιδια του τα παιδια.

Μα για να θρεψω τα παιδια μου δουλευω θα μου πεις, για να τα μεγαλωσω , ναχουν εφοδια για ένα καλυτερο αυριο, όμως ξεχασες να ρωτησεις τα παιδια σου τι θελουν, του εδωσες την επιλογη? να επιλεξει αν θελει ανεσεις και πλουτη η αν θελει απλως εσενα ? όχι, δεν ρωτησαμε τα παιδια μας και δεν τα ρωταμε ποτε, όταν θυμομαστε να τα ρωτησουμε , αφου μεγαλωσουν, είναι αργα πια, η που θα εχει γινει ρομποτακι, η που θα χει γινει αλητης, αναρχικος, καταθλιπτικος, περιθωριακος.

Τα παιδια είναι αδιαφορα ακουω κάθε μερα γονεις να λενε, τα παιδια ταχουν όλα πια και δεν ενδιαφερονται ν’αποκτησουν τιποτα, δεν διαβαζουν, είναι παθητικα ελεγαν πριν λιγα χρονια, ανυσηχουσαν οι μεγαλοι που τα παιδια ηταν κολλημενα σε μια τηλεοραση και σ’ένα πλει στεισον.

Όμως τα παιδια απεδειξαν ότι παρ’ολο που εμεις προσπαθουμε με κάθε τροπο ν’αχρηστεψουμε το μυαλο τους, την ψυχη τους εκεινα βρισκουν τροπο κι αντιστεκονται.

Πλημμυρισαν οι δρομοι για τον Αλεξη, καηκε η αθηνα από 16χρονα , πριν δυο χρονια , αμφιβολο αυτό, αλλα το χρεωθηκαν παιδια, τα παιδια παντως αντεδρασαν κιαυτο εχει σημασια.

Φωναζουν κάθε μερα με κάθε τροπο, προσπαθουν να μας μιλησουν να μας κανουν να τ’ακουσουμε , ειτε κανοντας αταξιες όταν είναι μικρα, ειτε βριζοντας μεγαλυτερα, ειτε βγαινοντας στους δρομους στην εφηβια τους.

Σημερα τα παιδια αντιστεκονται με αλλους τροπους, δεν διαβαζουν πια, πανε κι ερχονται στο σχολειο αδιαφορα, αναλφαβητοι πλεον πολλοι νεοι, αδιαφορουν για οσα εμεις οι μεγαλοι επιλεξαμε γιαυτα , για έναν τροπο ζωης απανθρωπο χωρις αγαπη. Χωρις στοργη, χωρις φροντιδα, χωρις ουσιαστικο ενδιαφερον, φτιαξαμε έναν κοσμο που απομακρυνει τον ανθρωπο από τον ανθρωπο έναν κοσμο που απομακρυνει τον ανθρωπο από την ψυχη του.

Ας σιωπησουμε τωρα κι ας τ’ακουσουμε , ειμαστε πολύ μικροι για να τους πουμε τι θα κανουν και τι να μην κανουν..εμεις αποτυχαμε πανηγυρικα .

Κιαν εχουμε ένα χρεος προς αυτά είναι να τα βοηθησουμε να βρουν τον εαυτο τους να τα βοηθησουμε να είναι κοντα στην ψυχη τους, να τους δωσουμε το χωρο που χρειαζονται για ν’απελευθερωσουν τη γνωση που εχουν μεσα τους.

Και ξερετε κατι? Δεν χρειαζονται άλλη εκπαιδευση, ηδη γνωριζουν τα παντα, εχουν καταγραφει στο dna τους και αγγλικα και μαθηματικα κι αρχαια ελληνικα.

Δεν εχουμε να τους μαθουμε τιποτα πια, αντιθετα τους τα σβηνουμε αντι να τα βοηθησουμε να τα θυμηθουν γιατι ο τροπος που τα διδασκονται είναι λαθος.

.

Τα σημερινα παιδια είναι αλλιως, είναι πολλα χρονια μπροστα ηρθαν εδώ τη συγγεκριμμενη περιοδο για να επιτελεσουν ένα εργο.

Να γκρεμισουν και να ξαναχτισουν τον κοσμο , ας κανουμε στην ακρη κιας τα αφησουμε να μας δειξουν τον τροπο, τα παιδια είναι οι δασκαλοι μας κι όχι εμεις γιαυτα.

Είναι παιδια εξειδικευμενα, που εχουν ειδικη γνωση , δεν χρειαζονται αχρηστες εγκυκλοπαιδικες γνωσεις αλλα χωρο και τροπο για να εκδηλωσουν την δική τους γνωση.

Ας τα εμπιστευτουμε κι ας τ’αφησουμε να μας δειξουν το δρομο, τα παιδια είναι οι δασκαλοι της νεας εποχης.

1 σχόλιο:

  1. ουφφφουυ!
    μην μου βαζεις κι εσυ το διλημμα,στην ερμη μανα..εχω καταληξει!
    θα τα πηγαινω καθε πρωι σχολειο..
    η δασκαλα θα χει παντα δικιο..

    και τα παιδια θα χουν παντα αδικο..!

    ..μεγαλωσαν γενιες και γενιες ετσι..

    κομμενα τα αστεια πια..
    τα παιδια εχουν λογο,πλεον
    με ή χωρις εμας,τον αρθρωνουν..και πολυ καλα κανουν!

    ακου..
    http://www.youtube.com/watch?v=1XanWHYeRHU

    ΑπάντησηΔιαγραφή